29.03.10 - Nu väntar påsken ….

Snön smälter för fullt men än är det skidföre.

Har dock inte blivit träning det sista eftersom jag varit förkyld. Men nu är jag bättre så jag ser fram emot påskveckan med skidåkning och något löppass. Är uppe i Aure nu, det ligger mitt i Norge. Idag har jag varit på första skidturen på några dagar. Åkte in till ett "Säter" som det heter i Norge. Det är en gammal gård som folk förr i tiden flyttade till under sommaren för att ha djuren på bete. Det är fint terräng och natur här i Aure - rikktigt norskt med fjordarna och de höga bergen. Har jag tur så blir det en fisketur i havet också. Det var jättekul att fiska där i somras och jag fick en stor sej på kroken. Lite skillnad mot de aborrarna, gäddorna och inte minst mörtarna jag annars är van vid och få. 

Har tre tävlingar kvar på planen innan vintersäsongen är till ända:

  • Sami Skirace - 11,e april. Arrangeras för första gången och jag tror det kan bli en flott upplevelse över vidderna  på artiska tundran mellan Finland och Norge. Jag har aldrig förr varit så långt norrut så det blir spännande att se naturen och samekulturen på nära håll. Är ni intresserade på att delta se: http://www.regionarctica.com/eng/region_arctica/events/saami_ski_race_no/  för mer info.  
  • Skarverennet - 24,e april. I Norge behöver inte loppet presenteras, är näst störst efter Birken. Ett annorlunda lopp eftersom alla deltagare åker tåg upp i norska fjällen för att komma till starten. Fin natur och massor folk längs banan. På kvällen brukar det vara avslutningsfest för de flesta skidåkare. 
  • Fossavatn Skimarathon – 1,e maj. På Island – sagornas ö – arrangeras ett sagolikt lopp i den säregna isländska naturen. Det blir första gången för mig men har hört mycket positivt om loppet. Skall bli roligt att ta ett bad i de varma källorna på vägen hem. Är ni sugna på att åka loppet och uppleva Island samtidigt gå in på: http://www.fossavatn.com/ för mer info.

Önskar er alla en riktig fin påsk! Hoppas ni njuter träningen och får god påskmat på bordet.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.