27.12.10 - Nu börjar formen komma....

...bara 14 sek efter världsmästarinnan Astrid Uhrholt Jakobsen.

Den 25 december var det hemresa efter några fina träningsdagar i Livigno. Har fått träna bra trots lite sviter efter förkylningen. Vilopulsen är låg och tätheten i luftrör/näsa har gett sig mer och mer. Vädret i Livigno har varierat mycket med allt ifrån den finaste vinterdag med sol till regn och snöfall. Men det har varit positivt för nu har jag fått bra möjligheter att testa det nya "rubbparet" som jag fick av Salomon och är väldigt nöjd med testerna. Så har fått mycket bra träning i Livigno. Hemresan blev dock lång och dyr, övervikt på sitt bagage i Zürich är inte att rekommendera. Men vad gör man, behöver ju ha med sig ganska mycket av utrustningen...skidor, vallaställ m.m. m.m. Kom i säng kl 24.00 så det blev lite sent.

Nästa dag var det en trött Sandra som vaknade och tävlingen Åsenrennet i Nannestad stod på schemat. Men ville gärna vara med för att få fart och ta den som en del i uppkörningen mot Jizerska. Det var ett mycket bra startfält med flera av de norska "Tour de ski"-aktuella landslagsåkarna på startlinjen. Det var rena sprintdistansen, 5 km klassiskt. En distans som jag gillar!

Idag hade Harald vallat åt mig både fäste och glid för första gången och han var säkert mer nervös än mig för det. Men det gick bra, han har talang som vallare. Hade bra skidor och fick till ett helt ok lopp. Känner att formen är stigande, ingen toppform än men den skall komma lagom till de viktigare loppen. Blev 2.a i loppet och var 19 sek före Ella Gjømle Berg och 22 sek före landslagssprintern Maiken Caspersen Falla. På kvällen var jag och Harald på Elixia på Sjøllyst och körde ett styrkepass. Det är ett fint och bra gym att träna på. 

Igår hade jag en dagstur hem till Sverige. Hälsade på mina nära och kära, det är så fint att träffa sin familj. Blir för sällan nu när man har tävlingssäsong. Passade också på att fylla upp min frys med massor av gott kött och  annan god mat. Fyndade flera DVD-filmer, bla flera deckare av svenska Irene Huss. Torp köpcenter är verkligen mitt favoritställe att shoppa på.  

Idag har jag åkte en långtur klassiskt i Nordmarka, nu kändes det verkligen bra i kroppen. På toppen av alla långa backar hade jag inte mer än 145-150 i puls medan de andra jag tränade med låg 20-25 slag högre. Kände mig stark. Ikväll har jag gått igenom skidparken och imorgon blir det en tur till Sjusjön. Skall vara med och tävla där den 30 december i ett långlopp.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.