05.01.12 - Nu börjar det på riktigt....

Idag, fredag, är det avresa till årets första långloppsvärldscup - Jizerska - som går i Tjeckien.

Det är både första loppet i långloppsvärldscupen FIS Marathon cup samt i den nyare TV-sända cupen Ski Classics. Känner lite pirr i magen när jag skriver det. Det är alltid lite speciellt med de första loppen. Man vet inte riktigt hur man är i form jämfört med de andra samtidigt som det är spännande att låta kroppen få känna på långloppen. De sista två har har det gått väldigt bra där, två segrar på två starter. Banan är ganska hård med långa diagonalbackar men också mycket stakning.  

Har haft en bra uppbyggnadsträning hela sommaren och hösten, det har varit lite stolpe ut de sista veckorna så jag är lite osäker på min form. Blev riktigt rädd den 30 december när jag tvingades uppsöka Lillehammer Sjukhus. Det blev skootertur in till målet istället för en skidtur. Det var kraftiga stickande smärtor i bröstregionen där hjärtat sitter. Men sjukhuset tog väl vara på mig och nu känner jag mig trygg på att det inte var något farligt. EKG, ultraljud och en hel del andra tester och prov visar inget farligt, så härligt att kunna köra på som man alltid vill. Det visar sig dock att det var en låsning i ryggraden som gjorde att revbenen inte låg helt som det skulle. Då gjorde det riktigt ont. Men nu har jag haft några bra genomkörningar samt fått naprapat behandling av en av de allra bästa i Oslo så nu känns det bra igen. Vill ni ha namnet till naprapaten kan ni skicka mig ett meddelande här på hemsidan. 

Ser ut att bli en valla utmaning i Tjeckien kommande helg. Precis som Birken startar vi lågt och då är det troligtvis ett annat före än längre upp på banan. Det var ju helt perfekt att det då blev ett riktigt snöoväder här i Oslo för några dag sedan. Jag skyndade ut med de olika rubbskidorna som jag har och fick genomföra en bra test. Har tre olika ”rubbmaterial” som ligger i fästzonen. Några är lite mer aggressiva och passar vid mer isigt och vått före. Andra är lite ”lenare” och de var helt fantastiska att åka på i snöovädret. Kunde gå spikrakt uppför ALLA backar runt Holmenkollen, ändå var det riktigt bra glid på dem. Tänk vad enkelt om alla människor hade såna skidor. Jag rekommenderar verkligen Salomons rubbskidor, de är så bra.  

Annars har jag tagit ner julpyntet de sista dagarna. Bakat mitt favoritknäckebröd (lägger ut receptet nästa vecka). Tränat styrka med en kompis där vi senare blev ett gäng som såg film ihop. Idag hann jag med en snabbtur in på en möbelaffär. Alltid kul att se vad man kan hitta för smarta och fina saker till hemmet, få lite nya ideèr. Tittade efter stora speglar till mitt styrkerum som jag håller på att inreda i huset. Lite skönt med vardagen igen efter jul och nyår….  

Ni får följa Jizerska till helgen! I Sverige direktsänds det på Internet via SVT Play och kommer lite senare som sammandrag i Vinterstudion. I Norge direktsänds det på TV2. Skall bli roligt att komma igång igen…faktiskt bara två månader kvar till Vasaloppet J. Det är ju helt underbara skidförhållande i Oslo nu. Nästa vecka längtar jag till att få leta mig fram i det oändliga spårsystemet….men blir förhoppningsvis först en fin tur genom de Tjeckiska skogarna.…

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.