27.09.12 - Nostalgi på vägen och en seger

När vi åkte till rullskidstävlingen Vårgårdarullen i lördags passerade vi en unik gammal bensinstation. Då hade vi inte tid att stanna där, för det var dags att tävla. Loppet var 34 km på snabba tävlingshjul. Banan var lite mer kuperad än vanligt och kunde ståta med sitt egna ”bergspris” efter ca 4 km åkning. Hade valt lite fel valla idag så fick kämpa allra mest när det var nedförbackar för att hänga med. Nej, nog skojat om det….ibland märker jag att jag är ca 20 kg lättare än de herrarna som är runt mig.   

Det är en del som är riktiga gentlemän och puttar på i nedförsbackarna. Det är lagligt och faktiskt väldigt vanligt bland rullskidseliten att åka så. Man sitter ihopkrupen i fastställning, rullar så nära den framför som möjligt och håller i dennes stavar. Kopplar ihop sig som ett ”tåg” och riktig gjort så går det snabbare för båda två. Plötsligt är det dubbel kroppsvikt som färdas ihop nedför backarna. Den som sitter bakom rullar normalt lite snabbare eftersom den ligger i ”suget” och tar då inte så mycket vind. Påminner om när cyklisterna ligger på ”rulle”.  

Kändes bra i loppet och fick en härlig spurtduell med en kille. Vann den med 1 meter. Nu har jag två lopp i rad fått öva på en spurtavslutning, bra träning! Arrangören hade ordnat fina priser och jag fick en vattenkran till badrummet i bergspris, 4 fina mattallrikar och ett presentkort i en cykelaffär.  

På vägen hem blev det en paus vid den nostalgiska bensinstationen. Se bilden på startsidan. Inte ofta det känns som man gör en tidsresa. Där kostade bensinen 75 öre! Men då fick man också pumpa den för hand.   

I söndags var det dags för långtur igen. Gillar den fina ”Dalslandsturen” som jag har namngivit min runda. Åker igenom tre kommuner på den rundan och även vackra Bohuslän upplevs under 4:05 tim.  

Nu ser jag fram till att genomföra ett bra träningsläger i Torsby kommande vecka. Skall bli kul att komma dit. Snön och förhoppningsvis även ett Hovfjällsrace på rullskidor lockar. Som junior körde jag ofta där med skidgymnasiet, har fortsatt damerna banrekord på 17:52 om jag minns rätt tid. Denna gång blir det dock att köra herrdistansen, dvs ca 7 km ända upp till toppen.

 Njut dagen!

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.