21.06.11 - Motivation med Moelven och 80 km….

Det har varit händelserika dagar under veckan som var. Under onsdag, torsdag och fredagen var jag i Karlstad för att jobba med min huvudsponsor Moelven. Om man skall vara mer exakt var det på Moelven Skog som är en av 48 stk företag inom koncernen Moelven.  

Det är riktigt kul att få komma ut och träffa massor av trevliga och intressanta människor. Jag var priviligerad och hann med att träffa många under de intensiva dagarna. Hade totalt 5 grupper med en halvdag på varje grupp. Först presenterade alla sig i gruppen vilket är intressant att höra vad man gör och värdesätter både privat och i arbetslivet. Därefter fick de anställda höra min historia som inte är en spikrak väg med bara skidor. Sedan kom jag in på området motivation där alla fick fundera på vad det är som driver dem och vad som kan öka den drivkraften. Vidare områden vi kom in på var målsättning och uppföljning. Det är lättare att nå sina mål om man har en viss styrning och lite planer för hur man skall nå dit, det gäller både mig och de anställda.  

Jag fick träffa många olika yrkesgrupper, alltifrån Vd, ekonomi, IT, region- och distriktschefer, logistik och huvudparten som var skogsinköpare. Det är kul att många av dem är sportintresserade. Moelven hade lag anmälda både till Vasastafetten i löpning och även till vinterns stafett. Det som var riktigt roligt med dagarna var att det tydligt kom fram hur de flesta Moelven-anställda trivs och uppskattar sitt jobb. Positiv och god stämning! En samarbetspartner jag är stolt över! Moelven är global men satsar stort ute i regionerna vilket är vikigt för en levande landsbygd. Dessutom erbjuder de sina kunder en kontaktperson som kan hantera alla skogstjänster. Det blir enkelt, tryggt och bra för både kunden och bygden runt dem.  

När jag jobbat klart på fredagen styrde jag min väg till vackra Kragerø i Norge. På lördagen väntade en 80 km utmaning. Ett klassisk rullskidsloppet som är en blandning mellan Vasaloppet med dess längd och Birken med alla dess uppförsbackar. Jag startade och var lite ”hare” en stund åt herreliten (bröderna Aukland, Martin Johnsrud Sundby, Simen Østensen mfl) men sedan fick jag följe med den andra klungan. Det var bra att vi blev tre stycken ihop så vi kunde hjälpas åt att dra. Vi fick följe av en fjärde åkare men när vi närmade oss Drangedal (efter ca 50 km) droppade två åkare av när jag drog i uppförsbackarna. Då var det till slut jag och en kille kvar. Vi turades om att dra en del. Det är ganska tufft att åka 80 km på rullskidor eftersom asfalten är hård att slå stavarna i under så lång tid (mer skonsamt med snö). På slutet är det några tuffare diagonalbackar, men jag blev glad av att få åka i den terrängen. Killen hade släppt innan och i backarna drygade betydligt ut den luckan. Väl framme i Gautefall blev den en runda på den fina rullskidsbanan där innan jag fick passera mållinjen. Det hade varit en härlig dag och kroppen fungerade bra. Solen var dessutom med hela turen. Fick en fin Weber gasgrill, det blir perfekt att ha i huset! Gillar ju att grilla på sommaren.  

Idag reser jag upp till Bergkåk i Norge för att vara med min norska klubb Strindheim IL på träningsläger. Det blir kul att träffa lite nytt folk.

So long…..take care

PS. Planera in den 2 Juli om ni har vägarna förbi Sunne….där ser ni Hellner, Northug, mig mfl köra ett rullskidslopp inne i stan på kvällen. Blir full  rulle där!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.