06.07.12 - Mina fötters favoriter

Nya Asics-modeller som är otroligt sköna och bra!!  

Nu är det full fart på sommaren! I söndags var det en mycket trevlig och rolig dag uppe på Sunnes gator. Det var fint att träffa Inge Bråtens familj som var på plats. Hela loppet var döpt till Inge Bråten Memorial i år. Jag glömmer aldrig premiären för ett år sedan där Inge var initiativtagare till denna fina rullskidssprint. Inge var en person som var härligt positivt och som hade egenskapen att få sin omgivning att höja sig. Kommer ihåg hur Inge på lite allvar menade att jag egentligen hade egenskaper för sprint och att jag borde åka lite bra på skate som klassisk. Det är därför ett sånt där härligt minne från förra året när jag lyckas ta en skrällseger före flera landslagssprinter och när jag möter en nöjd Inge och gör ”high five”, mycket glädje där! Dessutom är det en fantastisk publik i Sunne, värmlänningarna gillar det här! Var 12000 där förra året och ungefär detsamma i år. Tack till er som är där och hejar och skapar en härlig atmosfär.   

I år var det ännu starkare starkfält med Charlotte Kalla som också var med. Jag är mycket nöjd med min insats. Jag lyckades ta mig till finalen där 5 tjejer gjorde upp. På upploppet var Kalla starkast men var inte mer än ca 8-10 meter bak henne och ca 2-3 meter bak sprintern Ida Ingemarsdotter. På middagen senare på kvällen på Selma Spa hade jag en trevlig bordskavaljer med Lasse Kronèr. Men honom var det mycket skratt och även lite sång. Stort tack till Sunne kommun och alla som är med och bidrar till denna fina rullskidsshow! 

På vägen hem från Sunne mellanlandade jag i Dalsland. Där blev jag med tre killar från Team Torsby som hade träningsläger i Högsäter (Ragnerudssjöns camping som bas). Alltid kul att träna tillsammans. Först blev det en mycket fin långtur med löpning på Kroppefjälls leder. Där är det riktig vildmark med många sjöar och fin natur, passet tog 2:45 tim. På eftermiddagen var det dags för rullskidor klassisk med fokus stakning i lite drygt 2 timmar. Vi var bla förbi festplatsen ”Kåtebol” som de flesta Dalslänningar känner till. Blev en fin träningsdag men ca 5 timmars träning. Nästa dag var det intervallpass i myr som första pass. Jag hade inte med mina skidgångsstavar och med rullskidsstavar så försvinner alltför långt ned. Jag körde löpintervaller i myren. Vi körde 6x4 minuter med 2 min vila. Puhh, varmt, blött och tufft, men mycket bra! Efter lunch och lite bad inväntade vi tidningen Dalslänningen som gjorde ett reportage. Tackade grabbarna för fina pass och lovar att hänga med dem i Torsby när jag är där. Sedan begav jag mig vidare hem till Uddevalla, ville vara med på klubbens rullskidsträning. Det blev 2:45 tim på det passet och riktigt kul att så pass många var med (8 stk).

Har nu haft möjlighet att få testa mina nya Asics skor i någon vecka. Blir som vanligt imponerad över deras fina skor. Har varit trogen märket i flera år och vill inte byta. De gör väldigt bra skor för terräng men självklart även för asfalt, grus och bana. Har fått två nya favoriter. Asics Fuji Attack är min nya ”bas sko”, en terrängsko som är smidig på foten och som biter bra ute i terrängen. Den är härligt låg i sulan men har ändå stötdämpning både fram och bak och fungerar perfekt på grusvägar och även en bit på asfalt. En annan fin favorit vid tävling eller fartpass är den ännu lättare och smidigare Fuji Racer. Den rekommenderas varmt! Annars när jag tränar på grus, asfalt, löparband eller bara vill ha en bra gymsko använder jag mig av nya modell Excel 33. Har ni inte provat Asics så vill jag rekommendera er att göra det. Asics tillverkar kanonbra skor!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.