22.08.11 - Med Strindheim i svenska fjällen

Med Strindheim i svenska fjällen 

Jag är väldigt nöjd med att vara en del av Strindheim Ski. Klubben har väldigt bra miljö, med duktiga ledare och många duktiga och trevliga aktiva. I onsdags var det dags för nytt klubbläger. Den här gången åkte vi iväg till mitt moderland, nämligen till Ramundberget. Tidigare har jag bara varit där när det varit vinter så det är kul att testa barmarksträningen också.  

Första passet på onsdagen avverkades på Elixia i Trondheim. Vi körde riktigt hård maxstyrka. Jag var helt skakig på slutet men det är kul att se framgången sedan jag startade att träna styrka för två år sedan. På en del stationer har jag tredubblat vikterna. Efter passet kom Ole och Audun, jag åkte ihop med dem till Ramundberget.  

Andra passet på onsdagen var I3 intervaller, dvs farten ligger under mjölksyretröskeln. Vi körde längre klassisk intervaller på rullskidsbanan. Först 25 min hårt med vila i 3 min och sedan ytterligare en på 20 min samt tillslut en på 15 min. Det blev ett fint pass, men ganska mycket stakning!  

Nästa dag var det dags för snabbhetsträning på skate. Kul att landslagskillen Jon Kristian Dahl var med, han är ju en äkta ”sprintgutt”. Vi körde totalt 10 maxintervaller i olika åktekniker. Andra passet den dagen var ett fint ”njutpass”. Jag löpte i idyllilsk natur längs älven Ljusnan. Mycket kulturhistoria där eftersom man förr hade fäbodvallar längs älven och slog hö till sina djur. Det var på otroliga 330 hektar. Var ute i 2 timmar och fick med mig några fina våta myrar i slutet av passet.  

Nästa dag var det långpass på schemat. Jag fick hänga med seniorkillarna, de andra tre tjejerna som var med den här gången är fortsatt juniorer. Vi stakade iväg kl 08 mot Funäsdalen, för en gång skull var det inte jag som drog upp farten. Blev ett bra pass med massor av stakning både på platten och uppför. Efter knappt två timmar hade vi åkt 36,4 km och var i Tänndalen. Killarna hade en bra App i sina mobiler som visar all data man kan tänka sig från träningspasset. Tex att maxfarten hade varit 58 km/h. Nu snörde vi på löparskorna och skulle springa över fjällen hem till Ramundberget. Vädret var fint, men hösten har gjort sitt intrång med alla färger och friskhet i luften. Blev en fantastisk fin tur. Vi såg både ren men alla lämlar var roligast att se på. Blev en av de längre löpturerna för mig men var stark på slutet trots ganska tung myrlöpning längs en sjö. Hela turer tog 5 tim så det var en härlig och givande dag. Tack hela Strindheimsgänget för ett fint läger! 

Är i Oslo nu och skall nu jobba med min ”att göra lista”, den har blivit lång. Många möten, telefonsamtal, bokningar, pappersjobb m.m. Ikväll skall vi köra ett rullskidspass i Sörkedalen och avsluta upp till Tryvann. Blir en fin dag!  

Kolla in mina album, har uppdaterat med en del nya bilder.

Njut dagen!

 

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.