31.01.11 - Marcialonga dagen efter....

...utökad ledning i långloppsvärldscupen.

Ja, nu sitter jag och runt 3000 norrmän och 1000 svenskar och är stela i kroppen efter 70 000 meter skidåkning genom italienska småbyar. Många undrar om vi i "eliten" känner av loppet och svaret är: Ja, det gör vi alla. Magen och benen känns bra, men axlar och rygg har fått sig en rejäl genomkörare. Den som inte känner något har troligtvis inte pressat sin kropp tillräckligt ;-)....

Igår var det ett snabbt före och det gamla banrekordet rök. Hade 17 minuter bättre tid i år jämfört med förra året. Men det blev ett slitlopp för min del. Valde fel skidpar och fick kämpa varje meter. Hade mestadelen av banan legat i solsken så hade jag nog kunnat utmanat för där var glidet normalt, men för att vinna är det många pusselbitar som skall stämma. Ibland är det skönt med en sport som löpning som bara behöver ett par löparskor och så är allt upp till dig själv. Årets startfält var stark med landslagstjejer både från Schweiz, Norge, Sverige och Italien. Men jag är väldigt nöjd med känslan i kroppen, min fighterinsats och fokus. Har en god grundform i år! Utökade ledningen i FIS Marathon Cup med 20 poäng och delar också ledningen i den nya Ski Classics cupen.

På kvällen var jag med United Bakeries på en tur till Cavalese där vi åt god italiensk mat. Självklart blir det massor av eftersnack! Men jag är en social människa som är nyfiken på livet så det var en trevlig kväll. Stort tack till alla trevliga i United Bakeries sällskapet, speciellt till Remi och Andrè som ordnade ett så fint arrangemang för både elit och bredd.

Idag har jag haft ett fantastiskt fint återhämtningspass uppe i Lavesè. Otroligt vacker natur, påminner lite om Rocky Mountains. Sagolika spår och strålande sol. Kan inte ha det bättre... Var faktiskt pigg i kroppen och gled bara runt och njöt på skateskidorna. Så om ni funderar på en tur till Italien så kan jag varmt rekommendera en tur till Trentinoregionen!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.