28.08.11 - Kul tävling i Torsby....

Från kallt till hett…

Igår var jag i Torsby för att delta på Torsby Skifestival. Det var första gången jag var med på den här annorlunda tävlingen. Den körs på snö i slutet av augusti. Man använder sig nämligen av skidtunneln i kombination med massor av sparad snö man gömt under sågspån. Torsbyfolket är duktiga på att arrangera och få till det! Det är kul med tävlingar året runt. 

Vi damseniorer åkte 4 varv och banan blev totalt 6,8 km lång, stilarten var fristil. Väl ute var faktiskt snön riktigt hård och packad, man använde sig av salt vilket hjälper till. Det var bara landslagstjejer med i min klass och även tjej från skidskyttelandslaget så startfältet var bra.  

Jag var nyfiken på hur det skulle kännas att tävla både ute och inne. Det var ju trots allt en temperaturskillnad på över 25 grader. Lite svårt att klä sig för ena stunden över 20 plusgrader för att sedan få 3 minusgrader. Fick bli skiddräkten bara på benen och sedan en kortärmad supertröja under överdelen.  

Loppet startade ute och jag kände mig lite som Bambi de första metrarna. Det var betydligt lättare att åka tekniskt riktigt inne än ute. Skidtunnel blev min favoritsträcka. Dels för att det var så skönt att känna kylan samt att det finns det längre uppförsbackar där. Värmen slog emot mig när jag åkte ut ur tunneln. Det var lite väl varmt så bäst att skynda tillbaka till tunneln. Fick inte riktigt det flytet jag ville i åkningen idag. Formen var inte heller på topp, kände av penicillin kuren jag tagit i några dagar för att undvika blodförgiftning i tån. Sista dagen i Ramundberget löpte jag nämligen bort all hud på en tå som blev inflammerad dagen efter. Det röda strecket som började vandra upp efter benet innebar en tur till doktorn samt 4 dagars vila. Så jag var lite osäker på om jag skulle kunna delta men det gick ju bra. Kunde köra loppet och blev femma, det är ganska bra med tanke på sista veckan samt att jag fortsatt är lite bättre klassisk åkare. Men var också riktigt kul att vara med samt bra att få en genomkörare! Landslagstjejen Emma Wikén vann loppet och visade god form, blir kul att se var hon kan få till under vintern.  

Ett stort tack till alla inblandade i Torsby Skifestival, ni är duktiga och kreativa!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.