13.08.13 - Kanonbra träningsvecka i Torsby....

Dagarna går fort när man har det roligt.....visst är det så?! Trivs kanonbra i Torsby och den dryga veckan här har bara flugit iväg. Nu märks att vintern närmar sig eftersom det var mycket folk som bodde och åt på Valbergsängen Sporthotell. Bland annat var det svenska skidlandslaget på plats samt 95 lovande ungdomar/junior (de bästa från olika Olso-klubbar) i Team Kollen. En av de norska tränarna som för övrigt också numera är Petter Norhugs närmaste följeslagare är en trevlig kille som jag känner lite från Oslo. Han erbjöd mig att få vara med på deras testlopp, inte en gång utan två... Där måste jag få berömma norrmännen, de är väldigt öppna, välkomnade och inkluderande. 

Förutom ett härligt rekord uppför Hovfjället i början av lägret har jag hunnit med många andra fina träningspass. Här är några exempel:

  • Finnsjörundan - härlig långtur på 48 km och med fina långa uppförsbackar. Perfekt träning för långloppen! Första passet genomfördes i strålande sol tillsammans med goa IK Stern grabbarna Samuel och Philip. Bra matchning där Philip var mest hare och drog fint, jag i mitten och imponerande av Samuel som kämpade med oss på sina Swenor 4,or (extra trögrullande). Vi åkte runt på 2:30 tim inkl drickapauser. Åkte även den här rundan senare i veckan. Då var min kompis Andreas med på Mtb och vädret var fint de första kilometerna för att sedan övergå till spöregn. Kallt! Kontrast för varm sommardag hade nu blivit en regning höstdag! Det flöt vatten på vägarna och rullet på skidorna var betydligt sämre, dessutom var det rejäl vind. Kämpade på minst lika mycket som första passet med åkte nu på 2:50 tim. Oavsett två mycket bra pass! 
  • Hårda milen rundan - en av mina favoritrundor på löpning i Torsby. Bara följ spårsystemet på Valbergsängen - svart/vita skyltar. Löpte som distanspass, men får mycket bra variation för kroppen med mjukt varierat underlag samt fina backar. 
  • Friidrottsbanan på Björnevi - här fick hjärtat och benen jobba rejält. Hade årets första intervallpass på bana. Förr kunde jag springa som en klocka när jag för många år sedan var friidrottstjej i Hälle IF. Sa tränaren en tid så sprang jag på den. Nu har jag inte den känslan riktigt eftersom jag inte tränar bana som när jag satsade på det. Därför var det kanonkul och skönt att lyckas så bra med mitt pass. Körde 10x400 meter med 1 min vila. Sista intervallen gick snabbast! Det brukar alltid vara mitt mål för då har jag precis lyckas tajma att inte benen dör av mjölksyra. Klarade av att pressa mig såpass att jag bara var 2-3 slag från min maxpuls, dvs jag hade 183 i puls. Körde det här passet ytterligare en gång lite senare i veckan. 
  • Skidtunneln - Det var härligt att få känna på snön och skidtekniken! Det är viktigt eftersom det faktiskt är en hel del skillnad på hur man åker på asfalt och snö. Körde 3 pass i tunneln och det var perfekta förhållanden. Snön håller fint och spåren samt glidet är bra! Passade på att testa olika stavmärken på passen.
  • Vägarna runt Torsby - har åkte ett antal rundor utanför Torsby. Finns flera fina vägar att välja på. Valde dock ett pass att åka mot Ekshärad, det rekommenderar jag inte. Bilarna och alla lastbilar kör fort där. Råkade ut för en bil som uppträdde så konstigt att jag blev räd, det var en måndagsmorgon. Bilen tutade och försökte nästan preja mig trots att den inte fick möte och det var gott om plats. Sedan vinglade den över i fel körfält. Körde några 100 meter och stannade för att sedan backa en bit, körde iväg, fel sida igen och tillbaka på rätt körfält. Vad gör man då? Jag tog mitt ansvar och ringde polisen och hade hoppas på att de kunde haft en patrull längre fram i Ekshärad med alkoholkontroll. Tyvärr inte! Glad när jag kom hem att det gick som det gick. Som polisen sa till mig: tyvärr är väl han föraren en av alla i deras statistik över påverkade.  
  • Rullskidsbanan i Torsby - blev ett antal pass här! Härligt att slippa tänka på trafiken. Här får du dessutom jobba bra i alla backar och svängar. Hade ett pass där jag stakade allt, även uppförsbackarna. Mycket bra träning! Fick också ett härligt skatepass där tekniken flöt på bra! 
  • Gymmet på Valbergsängen - maskulint gym där det finns hantlar och vikter som du aldrig får se på tex SATS / Elixia. Var här och körde två pass. Blir då mest maxstyrka samt en del coreträning. 

På hemvägen tog jag turen över till Oslo. Igår hade jag ett kanonfint träningspass på mina klassiska rullskidor. Först stakade jag in och ut ur Sörkedalen. Blev överlycklig när jag mötte på asfaltjobbare längs in vid Skansebakken som lägger ut ny fin asfalt. Jippi, nu blir Sörkedalen rena paradiset! Tackade killen som körde ångvälten, han lär ju få uppleva många glada miner från alla rullskidsåkare och cyklister som gillar den härligt böljande vägen inöver Sörkedalen, utan irriterande vägsprickor. Efter knappt 1 timmes relativt hårt stakande, så var det dags att klättra uppåt. Mitt mål var Oslos tak, dvs ända upp till Tryvann masten. Körde stakning stora delar av sträckan och tryckte på i några partier. Det är kul att träna här för det vimlar av andra rullskidsåkare och framförallt cyklister. Blev några hejarop längs vägen! Passet tog ca 2 timmar och det innehöll 650 höjdmeter. 

Önskar er alla en riktigt fin dag!

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.