07.06.12 - Kanon fint i Torsby!!

Igår var det ett trevligt nationaldags firande i Uddevalla med vackra löptävlingen Strandjoggen. Det är min svenska klubb Uddevalla IS som är arrangör, så det är roligt att träffa många kända där. Var lite osäker på min löpform. Har inte blivit mer än ett intervallpass i löpning i år och mest lugna turer ute i obanad terrräng. Vet ju aldrig då hur benen reagerar och kroppen i övrigt. På rullskidor är jag rutinerad och vet vad jag går för. Har också kört mer fart på rullskidorna.

Det blev ett nytt rekorddeltagande med ca 440 på startlinjen, roligt att det var 120 damer. Det var flera duktiga löpartjejer med. Min plan var att göra mitt eget lopp och försöka hitta ett bra tempo för mig. Har lite rutin på det numera. Passerade första kilometern på 3:23, det är egentligen lite för fort. Men lyckades hålla ihop loppet ganska bra. Var i år en del motvind och blev väldigt glad när jag såg tiden. Den var 36 sekunder bättre än sist gång jag var med. Då hade jag dessutom löptränat mer och så var vinden lite snällare, så ett bra kvitto på att jag är på rätt väg. Hamnade på pallen och var inte långt bak tvåan. Tjejen som vann, Linn Nilsson, verkar vara i fin form. Det är roligt för hon springer för min gamla friidrottsklubb Hälle IF och brukar representera Sverige i Finnkampen.

Idag har jag tagit turen till träningsparadiset Torsby. Vet att flera åker till Sognefjell vid den här tiden. Men jag tycker att den resan är lite väl lång med ca 7 timmar i bilen från Oslo. Dessutom är det 3-4 gånger så dyrt att bo och äta där. Vädret är lite "lotto" där, antingen fantastiskt bra med sol och shorts eller helt bedrövligt med spöregn och nån plusgrad och storm. Nej, då satsar jag mycket hellre på Torsby. Här är det otroligt fint nu, kanon fint förhällande i skidtunneln. Fast och fint och inte någon trängsel. Glider fram och lyssnar på musiken som spelas i tunneln. Torsby erbjuder ju dessutom så mycket mer. Fint boende till bra priser, god och nyttig mat på Valbergsängens restaurang samt alla träningsmöjligheter utomhus. Idag blev det ett skatepass för mig. Var lite ovant med snö men kom in i tekniken efter 100 meters åkning ;-) ... Nu står skidorna vallade (alltid lätt att valla här när med skidtunnelns konstanta förhållanden), imorgon blir det klassisk preimär....  

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.