18.06.13 - Inget vanligt träningspass.....

Jag bara måste dela med sig av ett av alla träningspass som jag genomför. Det skedde i söndags på vackra Bokenäs lite utanför Uddevalla. Jag är ute och åker en klassiskt rullskidstur, har med mig en kompis som cyklar Mtb samma runda. Vädret är lite ruggigt med endel regn och vind. Åker på en av alla fina rundor häromkring och turen blir ca 3 timmar. När jag kommer fram till Gullmarsberg är det en liten mindre asfalterad väg som jag inte testat förr men tänkt att testa. Svänger in på vägen och åker på lite upptäcksfärd. Något jag kan rekommendera innan ni åker på okända vägar är att ha kollat in dem tidigare med bil eller cykel. Det är smart att vara känd med utförsbackar, tvära svängar och annat som plötsligt kan dyka upp.  

Träningen går bra och vackra nya platser passeras, fyller på med en energibar efter drygt två timmars åkning. När det inte är långt kvar av turen svänger jag ut på en väg mellan Rotviksbro och Lysekil. Den vägen är mer trafikerad och relativt smal, men det funkar bra ändå. Plötsligt ser jag i min ögonvrå till höger två hästar som kommer galopperande i sin hage. Jag vet inte om det är jag som gjort dem ivriga eller om de leker med varandra. Men det jag sen får se gör jag inte varje dag. Hinner tänka ungefär så här " Oj shit, de har ju alldeles för hög fart för att hinna stanna lite längre fram där deras hage tar stopp". Jag analyserar och vet ju hur mkt det har regnat det sista och ser lervällingen vid ingången till hagen. Helt riktigt inser nog den främsta hästen det också och lutar sig bakåt och försöker bromsa. Hästen glider i leran och inser nog att nu det är bara hopp som gäller! Så plötsligt är hästen typ 1-1,5 meter uppe i luften i ett hopp. Även hästen bakom tar sats och hoppar. De lyckas inte så bra utan river ner tråden i elstängslet. Vilken syn det var! Hästar i full galopp som hoppar ut ur hagen bara någon meter från mig! Det blir dock ännu värren när det främsta hästen styr ut på bilvägen och klapprar runt och har fullt upp att lyckas hålla balansen på den halkiga asfalten. Jag är rädd att den skall ramla! Men den klarar sig på benen och då börjar jag tänka på min egen säkerhet och bromar in rullskidorna. Hästen vrider sig och jag har ju erfarenhet av hästar sedan jag som liten gick på ridskola, vill inte hamna bakom ifall den stressad skulle sparka bakut och träffa mig. Jag styr till vänster och tar snabbt av mig rullskidor o stavar, vinkar samtidigt åt mötande trafik att stanna. Min första tanke är att fånga in hästen och ta den till hagen. Jag går sakta o pratar med den men då vänder den och travar tillbaka mot sin trygga hage. Ropar till min vän att "fånga hästen" men tänker inte på att om man är ovan med hästar är nog det lite skrämmande. Till slut går jag fram och får tag i grimman och leder in den i hagen. Den tredje hästen som står där och den jag släppte in biter först efter varandra men lugnar sig som tur är. Den andra hästen har sprunget in i en annan hage. Läget är under kontroll, puuhh! Jag och två "raggare" i en fin Amerikarbil som stannat knyter ihop band mm så att hagen blir intakt. Glad att allt gick bra och kan ju nästan "skratta" åt de syner jag fick mig. Hästägarna blir nog förvånade när de kommer och skall ta in dem på kvällen. Vi vet ju inte om hästarna ens står i rätt hage för det känner vi ju inte till. "Raggarna" skulle prata med den närliggande pizzerian att försöka ge besked till hästägarna. 

Så kan det gå en vanlig träningsdag! Bra att allt mest blir till ett komiskt ovanligt minne från en av alla rullskidsturer.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.