22.03.10 - Inget Birken i år

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Birken var ett av mina huvudmål i år och jag hade tyckt det varit så kul att åka i år igen. Känner mig ännu starkare kapacitetsmässigt och har blivit ett nivå bättre i uppförsbackar vilket passar hårda banor. Men i år blev det tyvärr ingen start.

Jag körde mig rejält tom i Vasaloppet och har nog haft sviter efter det. Fredagen innan 5-milen här i Holmenkollen låg jag däckad i sängen med nästan 40 graders feber. Mina bihålor reagerade också med massa gul snuva och tryck i huvudet som både gjorde mig yr och trött. En vecka innan Birken. Men på lördagen hade jag ingen feber så jag orkade ut en tur och såg på 5-milen. På söndagen var jag såpass bra att jag tog mig en träningstur. Började få hopp om Birken. Men sedan blev det mycket vila i veckan eftersom jag inte kände mig helt bra. Hade en plan att jag behövde bli helt frisk och sedan ett litet tempopass för att "väcka" kroppen innan lördagen. Åkte upp till Rena på torsdagen och var ute en skidtur vilket inte kändes så speciellt bra. Nästa dag skulle jag ha några intervaller men då undrade jag om min pulsklocka blivit galen.

Att ha 145 i puls i nedförsbackarna från Skramstadsetra till Rena är inte bra. Körde några lättare fartökningar men kroppen var orkeslös och musklerna var inte som de skulle. Att sedan ligga på 155 när jag åkte lugnt visar att något är fel. Bytte pulsklocka och pulsband med Harald men det hjälpte tyvärr inte, inget fel på tekniken utan det var på mig själv. Jag låg 25-30 slag högre när jag åkte sakta än jag normalt gör. På intervallerna fick jag istället inte upp pulsen utan muskulaturen i ben o armar var död. Pratade men en läkare jag känner i Oslo och hon ville jag skulle in till läkare i Rena för provtagning. Väl där fick jag besked att jag kan testa och värma upp på tävlingsdagen men att läkaren nog helst ville se mig stå över. På kvällen hade jag 37,7 vilket är högre än jag normalt har. Det är inte kul att vara "mittemollomsjuk", vill ju gärna starta. Så jag kände på kroppen på morgonen men kände mig inte tillräckligt bra för att pressa kroppen i ca tre timmar över tre fjälltoppar, så det fick tyvärr bli en biltur till Oslo istället.

Har ju varit frisk hela vintern annars i år så jag får väl acceptera det här men det är inte roligt. Hade sett fram till Birken!

Får se om det blir tävling till helgen istället, är anmäld av Rustad till NM 3-milen. Annars ser jag fram till den 11 April då jag skall åka så långt norr ut jag aldrig varit förr. Skall tävla Sami Skirace - 90 km mellan Finland och Norge uppe på tundran. Återkommer med mer info om den här spännande tävlingen.

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.