25.10.11 - Inge Bråtens hemliga tips...

Inspirerande dagar med Inge...  

Dagarna går väldigt fort här nere i Italien. Det är mycket träning, god italiensk mat, materialtestning samt lite vila därimellan. I fredags kväll fick vi ett mycket trevligt besök. Då kom nämligen Inge Bråten hit. De flesta vet garanterat vem han är men för ni som inte vet det så kommer här en kort presentation. Inge är en av de mest meriterande tränarna inom längdåkning. Under hans tid som tränare för Norge (1990-1994) tog de 15 OS- och VM-medaljer. Därefter har han också varit tränare för Sverige, Canada och Schweiz.   

Inge är en inspiratör med härligt humör och massor av kunskaper. I år har Inge varit rådgivare till mig när det gäller planering av läger och tävlingar. Blir kul att se hur det går kommande säsong. Jag har ju också god hjälp av min klubbtränare Ole Thonstad när det gäller träning och teknik. Känns tryggt och bra att ha två såna duktiga personer med i min skidsatsning. Båda personerna delar med sig av kunskap, glädje och energi.  

I lördags på förmiddagen körde jag ett kombipass uppe på glaciären. Det blev först klassisk i 1,30 tim och sedan 1 tim skate. På eftermiddagen väntade ett spännande och nyttigt pass. Inge Bråten som var en av de första att börja träna längdskidåkning i Val Senales redan 1989, visade mig de ”klassiska” intervallbackarna. Jag skulle köra ”elghufs-intervaller”, något som norrmännen gillar att köra. Det är en blandning mellan skidgång och sprättande skidgång. Intervallen slingrade sig upp längs en stig. På slutet kom vi till en vacker kyrka som inte ligger långt ifrån himmeln.  

Nästa dag var det ytterligare ett kombipass uppe på glaciären. Solen värmde skönt och det var ”blå extra”-före. Efter genomfört pass så tog vi en mycket god cappucino med Inge uppe på toppstationen (drygt 3200 möh). Det är alltid trevligt och intressant att sitta och prata om allt möjligt. Här får jag värdefulla "hemliga" tips. På eftermiddagen väntade ytterligare ett hårt pass. Den här gången skulle vi åka klassiskt på rullskidor. Inge var med som coach och vägvisare. Det var många höjdmeter som avverkades på nästan bilfria vägar. Utsikten var garanterat storslagen även om jag inte fick med mig det på vägen upp. Då har jag fullt fokus på att pressa mig och åka teknisk bra. Inge tutade med bilen när det var start och stopp. Fick också lite god matchning på slutet när en kort ”tut” betydde att jag skulle pressa på lite ytterligare. Körde ända tills det plötsligt blev en grusväg och det började ligga snö i vägkanterna. Det är en så skön känsla efter att man genomfört ett sånt hårt och bra pass.  

Många tack till dig Inge för att du kom hit ner och var med oss i några dagar! Det är trivsamt och kul att vara med dig. Nu ser jag fram emot att träffa dig i Bruksvallarna, men först har vi åtta träningsdagar kvar här i fina Italien. Det blir lite extra snö uppe på glaciären men det ser ut som det blir väldigt fint väder resterande dagar. Se länk: http://www.yr.no/sted/Italia/Trentino_og_Syd-Tirol/Ghiacciaio_di_Fradusta/langtidsvarsel.html 

Har uppdaterat med lite nya bilder, kolla in bildarkiven...

Ciao ciao! 

 

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.