09.01.14 - Imorgon blir det Schweiz.....

När jag satt i bilen från Sjusjøen i måndags eftermiddag fick jag ett relativt väntat besked att Jizerska blivit inställt pga snöbrist. Det var ett väntat besked när man har sett webbkameror från området och hur väderprognosen mer visat på en höstvecka än på vinter. Det som inte var lika väntat och som kom mycket överraskande var beskedet en halvtimme senare - att det istället skall bli en tävling för eliten i Schweiz! 

Ski Classics ledningen säger jag. De flyttar loppet till Schweiz bara 3,5 dag innan avresa till Tjeckien! Förstår de inte att många av åkarna inte har miljonbudget?! De värsta är bristen på information från dem. Fick ett kort mejl nästan utan någon mer info än att det skulle bli lopp nära St Moritz och att vi kunde mejla om vi hade frågor kring detta. Mejlat direkt flera frågeställningar på måndags eftermiddag och inte fått svar än. Samtidigt som jag läser på tisdags morgon att redan de stora teamen är på väg dit!! Garanterar att infon inte gått ut samtidigt. Det är inte rättvist att samma person kan sitta som arrangör, äga eget team samt vara anställd i bolaget som producerar TV-sändningen där ifrån.

För min del innebär flytten att jag lagt ut 15000 kr på Jizerska som jag inte får tillbaka och får köpa nytt flyg, hyrbil o hotell i St Moritz. Värsta är att nu passar inte flygen så min vallare från Östersund går inte att få med.. suck! Åker jag inte loppet har jag ingen chans i totala världscupen i långlopp Ski Classics eftersom alla loppen räknas. Ett lopp borde få räknas bort, allra mest rättvist. Nu startar ju folk ibland halvkrassliga för att ta värdefulla poäng. Tyvärr ingen som för åkarnas talan. Och för stora teamen är detta inte så aktuellt när inte åkarna själva behöver sitta med administration och ansvar ekonomiskt/praktiskt.  

Även andra team har också kontaktat mig och uttrycker både besvikelse på att loppet blir där redan till helgen och hur man skall ha råd att resa respektive utmaningen med brist på info till småteamen när man ser att de stora redan är på resande fot dit. Att loppet kommer gå på höghöjd är ju ytterligare en faktor som ger fördel om man vet i tid, för ju längre man är på plats desto mer hinner kroppen att anpassa sig mer. Det är jätte tufft att fixa allt själv som skidåkare och så som Ski Classics fortsätter jobba så här kommer det till slut att bara 2-3 stk team kvar. Vore det inte tråkigt om det till slut blir en cup för några få utvalda - med en egen TV-produktion som de själva styr över?!! Speciellt när jag vet hur många skidåkare/skidtjejer som kämpar och drömmer om att åka långloppscupen. Slå inte undan benen på oss! Har fått mejl från mindre team som inte kommer till start pga att de helt enkelt inte har råd. St. Moritz är sannolikt det mest dyra stället i Europa - jag höll på att trilla av kontorsstolen när jag hörde hotelpriset. 

Men skam den som ger sig! Jag har suttit och pysslat allt jag kan för att hitta en lösning och nu är det mesta bokat. Imorgon flyger jag och en kompis ner till Milano i Italien för att åka vidare till Schweiz. Tyvärr utan min vallare, det gick ju inte att få med han från Östersund i tid. Är osäker på formen efter att inte tävlat på 1,5 månad efter skada och sjukdom. Men jag är sugen ge att ge järnet! Livet är inte rättvist, men jag tycker iallafall att man inte kan se på när jag vet många goa skidkompisar som nu inte kan komma till start i helgen. Att stå och se på orättvisor utan att reagera är delvis att hålla med! Precis som i skolan där klassen inte reagerar på mobbning, det är då det är viktigt att någon vågar säga ifrån. Vi är vuxna människor och jag vill ha en öppen och ärlig kommunikation som delas till alla berörda samtidigt! Det är mycket mer sportsligt så. Tack till alla goda människor som stöttar, blir så glad att se allt fint ni skrivet på Facebook!

Nu skall jag packa vidare här...skidor, fluorpulver, drickaflaskor, Enervits bästa energi m.m. m.m. En besök till kiropraktorn skall också hinnas med samt ett gott träningspass på Elixia. Skall ha roligt där nere i vackra Schweiz! Det är trots allt bara en skidtävling och finns så mycket mer som är viktigare i livet. Bland annat tacksamheten över att jag är frisk och kan vara med! Viktigt med perspektiv i livet och vill ge er alla som behöver det en stor kram till er! Never give up.


 


Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.