08.08.11 - I morgon väntar VM.....

Imorgon väntar VM…

Härliga och duktiga ungdomar i ”Toppidrettsvekans” - NEAs sommarskidskola. Jag är liksom förra året instruktör under två dagar i Aure. I år blev den populära sommarskidskolan fulltecknad redan i mars. Totalt är det 137 ivriga deltagare från hela Norge samt några ändå från Danmark med. Jag tycker det är väldigt roligt att träna och lära ut tips till yngre förmågor.  

På lördagen hade vi först en presentation och introduktion på förmiddagen. Sedan var det dags för första passet. Eftersom så många har massor av ”spring i benen” efter sommarlovet, blev det ett intervallpass i myren som första passet. Det var en fin syn att se alla 137 ungdomar, instruktörer samt även en del föräldrar köra järnet ute i myren. Vi körde 3 set med 10 stk 15 sek intervaller med 15 sek vila.  

Igår var det dags för rullskidspass. Jag jobbade med grupp nr 4 på förmiddagen med klassiskt instruktion. Först jobbade vi med tekniken och sedan blev det lite tävlingsmoment med en stafett. På slutet följde några med mig för att få pröva sprintbanan som jag skall tävla i under Toppidrettsvekan kommande torsdag. Andra passet hade jag med grupp nr 7 som är den äldsta, dvs 14-16 år. Då drillade vi skateteknik på rullskidorna. Jag blir imponerad över den höga nivå som deltagarna håller. Det finns många talanger med här, säkert någon blivande landslagsåkare!   

Idag har jag börjat uppladdningen till VM på rullskidor. Blir kul och hårt! Startfältet är av högsta kaliber med bla Marit Bjørgen och Charlotte Kalla samt flera andra toppåkare. Banan är tuff. Ganska snäll start de första 7 km med mycket stakning för att sedan bjuda på en 3 km lång slingrande uppförsbacke till målet. Lite som Tour de France etapp J. När jag tränade där för någon dag sedan var det roliga saker längs banan. Det var skriven ”heja-text” på asfalten samt att jag plötsligt såg mitt namn med den svenska flaggan målad på en inplastad höbal. Tror däremot att jag inte lägger märke till så mycket under morgondagens lopp. Då är jag i en dimma av adrenalin, smärta och fullt fokus. Idag har jag anslutit mig till det svenska landslaget samt testat rullskidorna. Det regnade och var lite bakhalt med rullskidorna. Får se imorgon om jag kör med backspärrar både på fram- och bakhjul för att få fullt fäste. 

Se en film som jag gjorde från sommarskidskolans första pass på: http://www.youtube.com/user/Toppidrettsveka?feature=mhee#p/a/u/0/oa9zirJjyo8  

Ha en fin dag så hörs vi vidare…..imorgon väntar VM 10 km klassiskt!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.