25.01.13 - I de Italienska Alperna....

Då är det dags för ett av årets finaste lopp kommande söndag – Marcialonga i Italien.

Vädret är fantastiskt fint med strålande sol och blå himmel. Reste ner hit igår ihop med ett gäng från Oslo Sportslager. Idag kom resten av mitt team på plats med folk från Uddevalla IS samt Harald. Det är bra för nu har vi mer resurser än sist tävling i Jizerska. Skall bli roligt på söndagen!  

Uppladdningen har inte blivit enligt min plan. Skulle ju gå Vester-gyllen, ett långlopp i Oslo, förra söndagen. Men tyvärr fick det istället bli en tur till Sverige eftersom en nära person blev hastigt sjuk. Hade innan dess tagit det lugnt i tre dagar efter Jizerska så skulle igång med träning och den tävlingen men så blev det inte. När man sitter bänkad framför TV,n och ser skidåkarna tävla så räknar de flesta med att man skall prestera på toppnivå. Då är det ibland tufft när situationer i det vanliga livet påverkar dig. Är ju ingen känslokall maskin som bara tränar och tävlar. Nu känner jag dock mig bättre eftersom utvecklingen har gått åt rätt håll och personen är trygga händer på sjukhuset. Att jag tävlar och de kan följa mig även på sjukhuset vet jag att alla önskar. Kommer ihåg när min pappa var dålig och han sa ”oavsett vad som sker med mig så skall du åka skidor för det vet jag du älskar att göra”. Några dagar efter det gick min pappa hastigt bort. Sex dagar efteråt stod jag omskakad på startlinjen i Jizerska och åkte i mål som vinnare. Vem tror ni jag tänkte på under loppet? Hade tagit på mig rosafärgade Casco-glasögon för att hedra min pappa samt alla människor som inte har det så lätt och som kämpar mot tuffa sjukdomar. Hela den säsongen åkte jag med de rosafärgade, för mig blev det lite som rosa bandet kampanjen i Sverige.  

Idag har jag åkt i två timmar på banan och jag konstaterar att det faktiskt var riktigt kall och kärv snö upp i dalen. Men solen värmer snabbt här nere och det är en variation på banan från ca -18 grader upp till någon plusgrad. Då är det viktigt att hitta det skidparet som har en struktur som är bred och tål de här svängningarna. Kan nog inte räkna med optimala skidor hela vägen då det är stora skillnader med sol/skugga samt olika snötyper längs banan. Även val av valla är såklart en viktig faktor som alltid. Kroppens känns riktigt bra trots allt som hänt den sista tiden, kanske bra med lite extra vila.

Nu blir det god italiensk middag för mig. Sedan skall jag ha ett kvällsmöte med Oslo Sportslager, Uddevalla IS och Salomon. På programmet står bla: skidtestning i morgon samt en plan för dricka- och stavservice på tävlingen.

Önskar er alla en riktigt fin kväll!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.