22.05.13 - Härlig träning i sol och regn...

Efter lite skön vårvila så är träningen igång igen. Vila och vila, egentligen har jag haft massor av andra sysslor som blivit lite nedprioriterat under skidsäsongen som då blir perfekta för april/maj-månad. Det som bla tar tid är att ha möten med samarbetspartners och se till att det kan bli en bra satsning kommande säsong. Sedan är det bokföring i firman och såklart deklarationen. Det sistnämda är färdigt så det kan jag koppla av. Har också haft några föreläsningar för Østfold skikrets i samband med deras skidavslutning samt även för UIS.

Att däremot finansiera ett team är en process som pågår året runt. Som långloppsdam har jag lagt märke till att det inte är det lättaste. I den traditionella skidvärlden är det väldigt jämlikt mellan kvinnor och män. Du presterar bra och kommer då med i landslaget. Det är ungefär lika många kvinnor och män på nästan samma villkor. Men på långloppsvärldscupen är det inte alls så. Där är det privata team och därmed mer som i företagsvärlden. Har flera tjejer som har kontaktat mig och som vill satsa på långlopp. De ber mig om hjälp och undrar om de kan komma med i mitt team. De har dessutom hört med flera av de andra redan etablerade teamen men fått nej. Det är ju en lite ond cirkel egentligen, en del säger "varför är det inte ännu fler i damer elitklassen?" Svaret är nog att många av de stora långloppsteamen som har stora sponsorer med ekonomiska styrka, inte har med damer i sina team. Tråkigt men sant! Själv har jag varje vår en oviss tid där det gäller att kämpa på minst lika mycket som i skidspåret. Ibland tvingas jag lägga mycket tid på att rodda ihop allt administrativt, men så är det bara om jag vill kunna satsa på det jag älskar - långloppsskidåkandet. Tycker det är lite synd att inte tex Swix Ski Classics cupen, mer eller mindre har med i sina regler att de officiella elitteamen skall ha med minst en dam i sitt team för att bli ett officiellt team. Som ni kanske vet så räknas ju poäng från en damåkare in i teamtävlingen. Det tror jag hade kunnat hjälpa damsporten vidare. Samtidigt är det också viktigt att de företagen som sponsorar idrotten också ser till att vi tjejer som vill satsa långlopp också har en chans att bli med ut i Europa och köra långloppen. Det blir ju en tråkig utveckling om det endast blir två stora team kvar som har damer med. Det blir ju då en jätte stor skillnad för de få små teamen som är kvar. En tävlingshelg är ingen billig historia och det är nästan bara en 1,a eller 2,a plats som kan göra att du går i plus.

En önskedröm hade varit att hitta ett större företag som vill lyfta fram att de satsar på kvinnor och få med dem som teamsponsor. Det hade ju varit så kul att säga ja till några av de fina och duktiga tjejerna som vill med ut och köra. Har ni något tips eller känner att det vore toppen att nå ut i media via ett skidteam så hör av er! Världscupen i långlopp sänds ju i över 50 länder och med över 300 timmars sändning så är det stora möjligheter. Även mindre ev samarbetspartners är välkomna att höra av er.

Annars så njuter jag som vanligt att träna i maj, det är ju så fint ute nu med allt grönt som spirar fram. I Bohuslän är det ett paradis att åka rullskidor bland ängar, skog och hav. Allt djurliv som finns runt en med både vilda och tama djur är underbart. På framsidan ser ni några fina kossor som jag passerar. De är så söta med sin långa päls och där den ena har uppåt-horn och den andra tvärtemot. Är det spöregn tar jag antigen en uppfriskande blöt träningstur (det gör inte så mkt nu när det är varmt) eller så tränar jag i mitt fina Sportsmaster rum på löpbandet eller i gymdelen. 

Önskar er en fin försommar!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.