07.11.10 - Härlig start på säsongens första testlopp....se film

Äntligen nummerlapp på bröstet och snö under benen igen....

Då var det dags för en ny säsong. Jag har nu varit i Sjusjön i nästan två veckor och fått bra träning på snö, några löppass och ett besök på gymmet i Lillehammers OS-hall. I lördags var Team Norgeshus duktiga och arrangerade ett öppet testlopp på Natrudstilen. Där ställde jag självklart till start, det är skönt att få avverka premiären med nummerlapp lite innan det riktigt smäller till nästa helg.

Stilarten var skate och distansen jag körde var tre varv på konstsnöspåret, dvs. 12,3 km. Jag öppnade ganska hårt och kroppen svarade bra, det är kul för det känns som skatetekniken har förbättras en hel del och jag har en god känsla när jag åker. Nu var föret ut på dagen ganska grovkornig sockersnö och en del isfläckar. Men de forcerades med lätthet, det gäller att tajma stegen och fördela trycket på stavar och ben utifrån underlaget. Det tredje och sista varvet gick riktigt bra och jag kände mig stark. Hoppas det fungerar lika bra till helgen.

Jag har valt att köra säsongspremiären i Norge i år. Det beror på att Sverige, i år igen, bara har en skate distanssträcka och en sprint. Tyvärr saknas ett klassiskt distanslopp. Jag vill ha en säsongspremiär med både klassisk- och skatelopp.

Här kan ni se mig från loppet: http://www.youtube.com/watch?v=FlQPTPAgfNA 

Imorgon kommer en kul och spännande nyhet....ha ögonen öppna!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.