15.09.14 - Härlig skidtest i Torsby med Salomon

En sak är säker det är att tiden går fort i Torsby, det är väl så när man har det kul! Kom hit på tisdagskvällen. Jag väljer att bo på Valbergsängen för det är absolut bästa stället att bo på. Fina rum, bra mat på restauranten och de som jobbar här är trevliga. På onsdagen var det dags att känna på skidorna igen! Kändes fort som att tekniken stämde även på snön. Det är ju faktiskt viss skillnad att åka på hård asfalt eller lite mjukare snö. Blir viss ”inkörning” men gick ovanligt fort denna gång. Kanske beror det på att snöförhållandena inne i skidtunneln verkar vara bästa någonsin. De är duktiga på att få till det optimalt med kyla och fukt så snön håller sig fast och lätt åkt!

På torsdagen var det spännande då det var dags för test av nya Salomon skidor. Delade upp testen i två delar – kallskidor respektive varmskidor. Denna gång var fokusen på kallskidstest. Det går att antingen testa skidorna själv eller ihop med någon. För mig är det som jag prioriterar högst vid testet själva känslan när jag åker på dem. Det är erfarenheten jag har fått genom alla åren jag har hållit på som skidåkerska - att kunna ”känna och läsa skidornas egenskaper”. Ett exempel kan vara att jag känner att den här skidan ”bär” mig så bra när jag ”går upp på tå” och stakar. Inga tendenser att skidan bromsar, att fästzonen ligger i. Där måste jag berömma Salomon som verkligen är duktiga på att producera skidor i världsklass. De är mycket bra för stakning men ändå konstruerade så att de är lätta att få fäste på . Alltså en perfekt skida till långlopp både för toppåkare och motionär!

Enda nackdelen att Salomon har så bra skidor är att det blir tufft att välja bort skidor. Jag vill ju inte ha för stor skidpark. Då kan jag medvetet vara superkritiskt för att sålla hårt. Den här gången testade jag med Karl Zeitz på Salomon och då kunde jag också få till så vi körde parallell glidtestning dubbelt. Då märks acceleration och hur skidan glider i hög respektive låg fart. Men alltså är känslan nr ett (min uppfattning av hur skidparet uppträder) samt därefter börjar jag se på glidegenskaper. Jag hittade flera kanonpar som blir med mig vidare i min tävlingsskidpark.

Senare på dagen jobbade jag som teknikinstruktör för gruppen ”lite mer erfarna” på sportkedjan Stadium. Salomon är en av flera aktörer som låter de olika kedjorna testa material och nyheter i Torsby under några dagar. Det är ju perfekt att de som säljer saker vet vad de pratar om genom egna erfarenheter. Gruppen var duktig och vi hade riktigt kul ihop när de kunde utveckla sina skidfärdigheter.

Dagarna fortsätter här i Torsby…..

Stort tack hittills till Salomon och speciellt då Åke Nilsson och Karl Zeitz som vallat och hjälpt mig hittat nya superpar. Kommande dagar blir det test av varmparen, lite mer teknikinstruktioner samt vanliga träningspass på i och utanför skidtunneln.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.