11.08.12 - Härlig seger på 80 km och en test/träningsvecka i Torsby med Salomon

Har varit en kanonbra vecka hittills. I söndags blev jag stolt gudmor när lille goe Max döptes i Mölnlycke kyrka. Åkte direkt efter dopet upp till Torsby. Där var fransmännen från Salomon på plats för att ha en testcamp med sina åkare. Jag hade med mig hela min klassiska skidpark från förr. Efter för lite tester förra vintern och att Salomon har så många bra skidor hade jag för många skidor i parken. Mitt mål var nu att få den mindre samt testa lite nytt material från den sista produktionen.  

Körde dubbla pass med testning på måndagen och tisdagen. Bedömer hur skidan uppför sig uppför och på stakning. Hade ca 10 skidpar per test. Fick god hjälp av Salomon så vi körde en dubbeltest. Oftast var jag och den andra teståkaren överens om resultatet. Blev riktigt nöjd med att reducera ner skidparken med 8 par och samtidigt få in 2 nya. Stort tack till alla som varit så snälla och hjälpt mig valla upp, testa och inte minst rengöra skidorna. Känns skönt att få genomfört det här jobbet! Tack till Salomon och deras duktiga killar! 

Var kanonfint i Torsby skidtunneln, i år har de lyckats bra med att ha lite mer hårda spår och snön går relativt lätt att åka på. Valbergsängen är ett av mina favoritställen att bo på. Där finns allt du önskar inom några hundratals meter: skidtunneln, rullskidsbanan, fina löpturer, friidrottsbana, gym och om man önskar en simhall. Dessutom har du den kanongoda maten på Valbergsängen med många nyttiga alternativ och lite extra kalorier som är välbehövliga med glassbuffè och desserter.  

Igår blev det att styra bilen mot Norge och Telemark. Det väntade en mycket fin och trevlig rullskidstävling jag deltagit på de senaste åren, Olaf Skogslunds minnesløp. Det är ett tufft lopp som påminner mycket om vinterns långlopp. Det är 80 km långt och stiger 1100 höjdmeter. Startar i vackra Kragerø ute i havet och går i mål vid skidanläggningen Gautefall, där det finns en rullskidsanläggning. Kroppen fungerade riktigt bra idag, märker att jag fått träna bra under sommaren. På tal om sommar idag sken solen och äntligen fick vi en riktig sommardag. Då var det extra viktigt med att få i sig dricka och näring. Stort tack till alla ni som var snälla och servade mig längs banan, se bilden på startsidan där jag tagit kort med dem efter prisutdelningen. Jag vill också tacka arrangören för ett fint arrangemang, kommer gärna tillbaka nästa år.  

Nu är jag snart hemma, skall ladda i mig mat och njuta av OS-finaler i handboll. De norska damerna spelar ju final ikväll och de svenska herrarna imorgon. Perfekt att softa i soffan….

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.