26.11.12 - Härlig mix av träningsvänner…

Nu har det blivit några fantastiska fina träningsdagar i längskidseldoradot Sjusjøen. Vädret har varierat allt ifrån att jag nästan trott att jag varit på en Polarexpedition med snöfall, vind och dimma med nästan obefintlig sikt. Till att åka runt i ett perfekt vintervykort med Swix blå extra under skidorna och snö som gnistrar i solen. Det är så det är att vara skidåkare. Tur att Swix har så fina kläder att det funkar bra att vara ute oavsett väder! Det har i vart fall varit väldigt skönt att kunna träna på skidorna och slippa regn, gråväder och delvis halka som det varit söderut. Sjusjøen erbjuder ett mycket fint spårsystem med banor för alla nivåer. När det gäller vallningen har det varit stor variation här. Vissa dagar har jag åkt på rubbskidor, i lördags hade jag en katastrof dag med vallningen eftersom typ inget gick att få fäste på (klister med isning=mycket stakning) för att sedan bli enkelt ”blå extra före”.

Nu känns kroppen bra, så det var tydligen ett riktig smart val att stå över Beito. Har fått tränat väldigt bra på snö sedan jag kom till Sjusjøen onsdags kväll. Igår hade vi en långtur. Det var riktigt kul för vi drog ihop ett stort gäng med en bra blandning av folk. Allt ifrån en lovande juniortjej, världscupsvinnare i Sprint, Vasaloppssegrare, mtb-specialist och fd landslagsorienterare. Vi blev totalt tolv stycken varav fyra tjejer och en hund. Det är både roligt och inspirerande att träna tillsammans. Solfrid Bråten är en duktig norsk skidtjej som delvis också satsar på långlopp. Hon bor i Oslo så vi tränar ihop när vi har möjlighet. Majken Caspersen Falla är en av världens bästa sprinter och är med på norska landslaget. Jag blir inte förvånad om hon sätter både Marit Bjørgen och andra sprinters på plats på kommande års VM. Hon var i alla fall en klar vinnare på sprinten i Beitostølen med 3,5 sekunder till andra platsen. Förra året vann hon världscupslopp i sprint. Vi hade också med oss flera herrar som är riktiga supermotionärer och som satsar på fina placeringar på de stora långloppen. Jag tränar ganska ofta med män eftersom det finns många där som är jämna med mig och som själva mest satsar på långlopp.  

Det blev en kanonbra tur från Sjusjøen till Nordsæter och vidare till Pellestova för att svänga förbi Ilsetra. Därifrån vände vi tillbaka över fjället. Turen blev på 2:50 men efter det körde Falla och jag ”hurtighetsdrag”. Det innebär att man kör ca 100-150 meter på maxfart, riktig bra sprint och spurtträning. Trots att jag är en ”Vasaloppsåkare” har jag alltid varit relativt snabb och gillar att ”sprinta”. Jag brukar även på lugna distanspass ha med några ”hurtighetsdrag”. Det är både roligt, nyttigt och skönt för kroppen att få aktivera de snabba muskelfibrerna. Roligt att avsluta träningspasset med Maiken på hennes favoritdisciplin även om jag fick stryk. Totalt blev passet 3:20 tim och jag hade ett kanonbra och trevligt skidpass!  

På kvällen var jag på anläggningen Natrudstilen där man tidigare på dagen arrangerat världscup i Nordisk kombination. Banorna är tuffa och härliga att köra hårt på men massor av backar och svängar. Nu blev det ett intervall på skateskidorna. Kändes bra och jag fick testa en hemlighet som var helt fantastisk bra…..följ med på hemsidan framöver så avslöjar jag snart vad det var…. 

På tal om hemligheter kommer det fler spännade nyheter den närmaste tiden...

Önskar er alla en fin dag!  

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.