01.07.13 - Händelserik Stockholmshelg....

Händelserik Stockholmshelg!  

Sitter i bilen nu på väg från Stockholm. Det var lite annorlunda att åka dit för att tävla på rullskidor. På vägen upp hörde vi plötsligt att det var bombhot vid Globen. Voops, där skulle vi ju bo! När vi kom fram var det poliser och spärrband men det visade sig att de genomsökte nya Tele2-arenan helt intill Globen. Det var typ några fotbollshuliganer som håller på med såna idiotiska saker. Jag hann att checka in på hotellet och byta om till träningskläder innan det var dags för att bli med på arrangörens genomgång av tävlingsbanan. Träffade flera rullskidskompisar där, bla Nina Lintzèn, Rikard Bergengren, Erik Wickström m.fl. Vi hade en cykelguide med oss runt banan som mätte ca 15 km. Den var nästan helt platt med en del tekniska svängar.  

Starten på loppet skedde i centrala Stockholm på Medborgarplatsen. Det var riktigt häftigt att starta där! Roligt och bra för sporten att synas. Märkte att många unga och gamla kom fram och kollade, frågade och tog bilder på oss. Helt klart att det var ett ovanligt inslag med massor av ivriga rullskidsåkare en lördags förmiddag i Juni. Starten gick och vi fick ligga bakom poliseskort i någon kilometer innan det blev fri fart över Skanstullsbron.  

Loppet flöt på bra tills jag plötsligt känner hur en herråkare som ligger tätt bakom mig kör rejält på min vänsterstav. Nej!! Jag känner hur staven har knäckts och ser att den gått av några cm ovan stavspetsen. Nu är det bara plast och det fäster tyvärr mycket dåligt på asfalten så det blir att staka mest med en arm och ropa ”ny stav”. Hade faktiskt varit bättre om det gått av lite högre upp för kolfiber fäster bättre än plast i asfalten i sådana ”nödfall”. Åker ca 2-3 kilometer innan jag får tag i en ny stav. Tyvärr är det inte enda incidenten utan längre ut i loppet är plötsligt den ena metallspetsen borta. Ytterligare en bit där jag tvingas åka med en stav men som tur är hade jag en god vän som fixade ny stav efter en stund. Tack snälla för din service med stav och dricka! Blev tvåa i mål och belönades med ett presentkort på en sportbutikskedja i Stockholm. Förutom stavbrotten var det ett roligt lopp och jag hoppas att arrangemanget kan fortsätta kommande år och locka ännu fler till start. Jag kommer gärna igen och är med och kör!  

Dagen efter var planen att springa 10 km traillopp men jag kände mig inte tillräckligt frisk för att vara med. Tar inte några chanser längre och det kommer fler viktiga lopp framöver. På eftermiddagen fick jag passa på att handla lite fina kläder för presentkortet jag fått dagen innan. Idag måndag känns det bättre så det var säkert ett klokt val, även om det var synd att inte få springa och pressa sig uppför bla Hammarbybacken. Får ta det nästa år istället. Tack till arrangören av Stockholm Rollerski för ett nytt trevligt och välarrangerat rullskidslopp! 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.