17.09.11 - Gult är inte fult....en ny etappseger idag

Idag var det dags för den andre etappen av rullskidscupen ”Tour de Lyn”. Igår fick jag till ett mycket bra lopp på 7,5 km skate. Härligt att kroppen känns bra igen, var lite nedsatt i någon vecka efter sårinfektionen i foten. Men har tagit det lite lugnare och  igår var det gott tryck igen. 

Det var 17 km klassisk med gemensam start inne i Maridalen på dagens program. Vi damer fick starta bakom alla ivriga herrjunior så det var ett bra startfält som dundrade iväg. Jag prövade att ta mig förbi och få lite bättre position i fältet de första kilometrarna. Snart blev det dock klungor och jag var i täten på den andra. Det är kul och lite rörigt att åka med ivriga herrjuniorer. Jag försökte få lite ordning i klungan genom att vi skulle samarbeta bättre. Jag märkte att när jag var uppe och drog klungan och sedan gick till sidan för att vi skulle växel dra, då var det svårt att bli insläppt i ledet. Skall en klunga ha en chans att åka ikapp de framför är det vikigt att det blir ett jämt flyt och samarbete. Har tävlat rullskidor i många år och har fått en del rutin på det. Första världscupen åkte jag 1997 i Tjeckien.  

Ikväll så håller vi annars på att packa för tränings/höghöjdslägret i Ramsau i Österrike. Jag verkligen längtar dit. Speciellt när jag ser på väderprognoserna. Det ser ut att snöa ca 70 cm innan vi kommer så då blir det perfekta förhållanden uppe på glaciären. Därefter blir det flera dagar med sol, vilket är skönt efter den här sommaren vi har haft.  

Annars har jag den här veckan blivit husägare. Det känns fantastisk bra, blir pirrig av att tänka på huset! Äntligen kan jag samla min saker i ett hem. Mamma blir säkert glad nu när jag frigjorde mycket utrymme där hemma, där många lådor och möbler stått i förvarning. Tro inte att det här innebär att jag inte skall satsa, jag är taggad som aldrig förr. Det blir väldigt bra de kommande åren att få köra barmarksperioden på underbara Västkusten och ha Oslo som min andra bas. Det är inte långt emellan huset och lägenheten i Oslo, kör på några timmar på fin motorväg. Skogarna runt Oslo är relativt snösäkra och bjuder på 100-tals mil med välpreparerade skidspår.  

Imorgon får alla ivriga rullskidsåkare som är sugna på en genomkörare hänga med på sista etappen i Tour de Lyn. Det går att efteranmäla sig och det finns motionärsklass också. Kom till Voksen skole senast kl. 08. Blir kul att få en genomkörare och klättra uppför till Holmenkollen och vidare upp till toppen vid Tryvannstornet. Sedan blir det ett styrketräningspass i Uddevalla på kvällen. Skall också inviga bubbelbadkaret och låta kroppen få lite skön vila.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.