31.12.09 - Gott nytt år skidvänner!

Gott nytt år alla skidvänner!

Så är snart 2009 till ända och ett nytt år med nya möjligheter står för dörren. I går skulle jag ha åkt årets sista tävling - Ringkollstafetten, men den blev inställd pga kylan. Men jag fick mig en fin träningstur i 2,30 tim påklädd med typ sex lager och så använde jag min Air-Trim mask så kylan var inte till besvär. Oslomarka är helt underbar nu! Spår överallt!

Kort uppsummering av år 2009 för min del:

Började tufft då jag låg på sjukhuset för precis ett år sedan och genomgått en andra operation pga komplikationer efter den första bihåleoperationen. Trodde jag skulle kämpa mig tillbaka snabbt men fick ett rejält bakslag genom Körtelfeber. Läkaren sa att jag inte skulle ha stora förhoppningar att kunna delta på Vasaloppet. Men skam den som ger sig, det gör inte jag i första taget. Så det blev en 2:a plats i Köning Ludwig Lauf, en 1:a plats helgen efter i Tartu Ski Marathon. Sedan till Sverige för att bli tvåa i Tjejvasan och lyckas mot alla odds bli 1:a i Vasaloppet. Sedan blev det en 2:a plats i Birkenbeinern. Så det blev inte så värst många lopp för min del men jag lyckades komma ut med en mycket bra säsong trots allt.

Sedan har jag haft en fin vår och sommar. Där jag deltagit på lite löptävlingar men det allra roligaste var Toppidrettsveka (se: http://www.toppidrettsveka.no/) där jag fick mäta min krafter med hela världseliten inom längdsporten på flera olika grenar. Det gick mycket bra där! Sedan var Alliansloppet / SM i rullskidor som gav mig ett SM-guld och som vanligt en trevlig liten fest på banketten på kvällen. Traditionen där är att Daniel Tynells band spelar live och det är bra ös!

Kände mig bäst tränad någonsin när jag lyckades få 3 månader borta. Först var det en månads vila efter en planerad tredje bihåleoperation för att få ordning på ärrvävnaderna efter de första. Det hade jag räknat med inte skulle göra så värst mycket för vintern, skulle ju till Ramsau och få bra träning. Men där nere lyckades jag halka så våldsamt att lårmuskulaturen gick av - ruptur. Så då kunde jag inte ens gå på benet. Det har tagit två månader att bli bra. Men nu har jag fått en mycket fin skjuts i utvecklingen de två sista veckorna så jag är inte alls orolig för säsongen. Förra året hade jag ju halva november, hela december och januari ödelagt. Så i år ligger jag bättre till. Men jag lovar mig själv att 2010 skall jag var sjuk- och skadefri så mycket som möjligt. Det vore så spännande att se vilket nivå jag kan komma på då.

Gott nytt år!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.