19.10.11 - God matchning från Schweiz

Idag är den andra träningsdagen i Val Senales genomförd. På programmet var först skate uppe på glaciären. Jag hade med mig fyra par skateskidor från Salomon som jag skulle testa under passet. Det kändes bra både i kroppen och med skidorna. Efter två varv ville jag kontrollera så jag låg bra i laktatvärdet. Det var ganska kallt idag och lite vind. Stack mig och fick ett för högt värde. Jag tog ett ännu lugnare varv och kontrollstack mig en gång till. Ibland är det en del feldiff på mätningarna. Men låg lika högt nu, hmm det gillade jag inte. Gick ju lugnt och kroppen hade känts bra. På vägen ner i kabinbanan pratade jag med en man som är med det norska landslaget. Han har tom doktorerat på höghöjd. Han sa att om man är kall i fingrarna så blir det missvisning på laktatvärdet eftersom blodet då inte har samma laktatnivå som det andra som cirkulerar i kroppen. Det hade ju varit kallt och lite blåsigt idag uppe på glaciären. Jag skyndande in i duschen och tog en lååånnng varm dusch. Tog ett nytt stick i fingret och väntade med intresse de 60 sekunder som analysen tar. Det var rätt teori, nu hade jag bara 0,8 och förstod att det inte är någon idé att mäta om fingrarna är kalla. Man lär sig något nytt varje dag, det är kul!

På andra passet hade långloppstjejen Seraina Mischol från Schweiz och jag bestämt oss för att träna tröskelintervaller ihop. Det är roligt att träna ihop och Seraina är en duktig tjej som ingår i Team Engadin, i vintras vann hon Dolomitenlauf. Vi åkte ner i dalen och värmde upp. Sedan körde vi 3x10 minuters intervaller. Det är en fin stigning som bjuder på olika terräng och gör att vi får använda oss av tre ”växlar” (2,an, 3,an och 4,an eller som man säger i Norge paddling, dubbeldans och enkeldans). Det blev ett fint pass ihop. Vi åkte ner en stund på rullskidorna och tog också en lugn löptur ihop där vi pratade massor.  

Till middagen idag blev det lite ovanlig huvudrätt, jag vågade mig på ”pferde” alltså hästkött. Det smakade riktigt bra och till dessert var det en god kokosglass.  

Nu blir det en skön natts sömn för mig, jag sover gott i den tunna luften och efter en bra träningsdag. Imorgon blir det spännande att se hur mycket snö det har kommit under natten uppe på glaciären.

Ha en fin dag!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.