10.08.11 - Fyra på VM….

Fyra på VM….

Marit sprängde fältet.

Nu är VM igång för fullt! Igår tävlade vi 10 km klassiskt. Starten gick bra trots att vi ”längdåkare” inte hade några rankningspoäng och stod sist i fältet. Det blev bra fart från start, gillar ju att staka J. Märkte ganska snart att fältet hade splittrats. Det var bara Marit, Kalla och Heidi Weng som följde. Jag drog längre än jag hade räknat med. La mig sist en stund men sedan ville jag gärna upp i tät när backen närmade sig. Ca en kilometer upp i backen, så körde Marit Bjørgen. Farten höjdes så mycket att Heidi och jag släppte. Kalla hängde i ryggen några hundra meter men även hon fick släppa några meter. Jag kämpade på hela backen upp och är nöjd med loppet. Kroppen kändes bra! Det blev en 4,e plats med god marginal till 5,e platsen.  

Idag var planen att jag skulle deltaga på Toppidrettsveckans klassiska lopp på 24 km. Men jag har ändrat mig och kör vidare på VM istället. Tyvärr kolliderar loppen och man tvingas välja. Så om någon timme kl. 15 så är det 17 km skate som gäller.

Igår åkte jag ett skatepass i 1:30 h med Charlotte på morgonen innan loppet. Idag valde jag att löpa i 35 min för att få lite cirkulation i kroppen. Nu skall jag packa det sist…..åker till start om 30 min….

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.