29.04.12 - Full rulle…äntligen!

Första rullskidsloppet, en härlig känsla…  

Imorse ringde klockan 06:45, spelar ingen roll att det var söndag. Var skönt att äntligen få vakna för att äta frukost och sedan åka iväg till en tävling!! Det har jag saknat, blir glad av att komma in i sina vanliga rutiner. Idag var det dags för rullskidsloppet Landsjön runt som ligger i Huskvarna trakten. Det var möjlighet att välja klass, antigen fristil eller klassiskt. Jag valde fristilsklassen och igår var första gången jag var ut och kände på dem snabba gula Swenorskidorna. Det är roligt att åka på tävlingsrullskidor! De rullar ganska fort. Förra säsongen under VM i Aure var det en bil som låg bak oss i 70 km/h och som faktiskt inte helt hängde med… Idag var banan snällare, nästan helt platt så då blir det inte den höga farten.  

Det var gemensam start på loppet så vi var en hel hög med ivriga skidåkare som stakade iväg. Distansen var bara 12,5 km så det var inte direkt någon ide att spara på sitt krut. Det var mitt tredje fartpass på rullskidorna, men kroppen kändes bra. Skönt att vara tillbaka till det normala, men en kropp som är frisk. Loppet hade ett banrekord för damerna som jag tänkte det vore roligt att försöka sig på. Jag hade med mig duktiga rullskidstjejen Maria Magnusson, hon som satte det rekordet. Jag har ju vunnit en VM guld i stafett med Maria på den slutetappen så jag vet att hon har en ruggig spurt. Hon var den som alltid vann rullskidssprintloppen i världscupen på 200 meter och vann hela världscupen i rullskidor för något år sedan. Banan var så pass lätt så det var svårt att gå ifrån. Rullskidor är lite som cykel och det är en fördel att ligga bakom i luftdraget. Jag anade att det skulle bli en spurt mellan oss och så blev det. Drog dock det längsta strået och var några sekunder före över mållinjen.  

Banrekordet då? Jo, det blev ett nytt sådant. En arrangör skojade och sa att det var otaktiskt för det var 3:15 min bättre och att jag borde tänka på nästa år. Får försöka se till att vara lite bättre…alltid kul att ha ett mål att se fram till. Det var ett trevligt lopp så kommer gärna tillbaka nästa år. Riktigt kul att träffa alla trevliga rullskidsfolk!  

Rulla på så ses vi på nästa lopp!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.