04.08.13 - Fint rekord i Torsby idag....

Nu är jag på plats i Sveriges träningsparadis….Torsby! Lika bra att börja träningslägret med ett av de tuffaste, härligaste och finaste hårdpassen, nämligen Hovfjällsrace. Jag hade ju varit lite hängig i några dagar och ville se om kroppen responderade som jag vill och lägga resten av min träningsplan. Sedan jag gick på skidgymnasiet i Torsby har kroppen pressats uppför backarna i vackra Värmland. Som junior satte jag nytt rekord på banan för damerna. Kommer ihåg den gången tydligt hur jag bara kunde trycka på hela vägen utan att bli trött. Putsade mitt tidigare rekord då med 38 sekunder, vädret var varmt och skönt precis som idag.   

Drog iväg på mina klassiska Swenor rullskidor. Nu skulle det kämpas i knappt 20 minuter. Första kilometern är det mest stakning, perfekt för då är kroppen uppvärmd när uppförsbackarna kommer. På toppen av första långbacken kikade jag på min Polar pulsklocka, kollade av tiden. Kom inte helt ihåg exakt var skidgymnasietränarna brukade stå och skrika mellantid. Men med ett svagt minne om plats och att jag brukade ha ca 10 minuter exakt, såg jag att jag var nere på 9:30….det var nog helt ok. Kroppen svarade i alla fall som jag ville. Jobbade vidare metodiskt och kände att tekniken flöt bra i diagonalåkningen uppför. Som vanligt är det nästan lite komiskt på slutet. Det är nämligen tre svaga vänster svängar innan målet och på något sätt brukar man tro att nu är jag framme men varje gång kommer plötsligt ytterligare en brutal tuff sista bit innan mållinjen skall passeras. Tryckte till det sista och stopp på klockan när jag var uppe, efter 4,7 km. Kollade på tiden och blev riktigt glad, det var nytt personligt rekord! Härligt att känna att kroppen känns bra nu. Alltid roligt att ta ett nytt, den som vill ha något att bita i så är min tid 17:41. Hade några minuter vila med vätskepåfyllning i värmen. Sedan var det dags att ta en sista intervall upp till toppen på Hovfjället. Även den här gick bra. Väl uppe passade vi även på att löpa i 1:20 tim i fin Hovfjällsterräng. Längs stigarna var det gott om blåbär! Perfekt att få i sig några bär när det var drickapauser.  

Valbergsängen levererar som vanligt fantastisk god och nyttig mat samt trevligt boende. Om ni har vägarna förbi i sommar måste ni avnjuta en lunch på Valbergsängen, bara glassbuffèn efter maten är ju värd ett besök ;-) samt den trevliga personalen.  

Under eftermiddagen blev det ett skatepass på rullskidorna på rullskidsbanan först några rundor och sedan ut på en fin runda som jag gillar här i Torsby. Imorgon blir det styrketräningspass samt löpintervaller på friidrottsbanan. Blir antingen rullskidstur eller skidtur klassiskt också. Tänkt vilken möjlighet att byta ut ev regnfall mot perfekta skidspår och - 3 grader, såna möjligheter finns ju bara i Torsby!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.