14.07.11 - Fin träningstur på Herrestadsfjället!

....med Uddevalla IS!

Jag verkligen älskar att träna under sommaren. Njuter av de flesta passen och blir inspirerad av fina Bohuslän. Igår var ett pass genom flera sommaridyller på Bokenäset, hade tänkt mig 2:30 tim men det var så härligt och fint att det blev 3:15 tim. Ett bra klassiskt stakpass!  

Idag var det dags för en ”bendag”, jag är noga med att variera mellan att belasta överkropp eller ben. Kör inte gärna 3-4 pass i rad med samma muskelgrupper. Tycker jag får bättre utbyte utan att medvetet lägga in sina pass utifrån belastning. På morgonen löpte jag ute i terrängen. Ville hitta en platt längre grusväg för att få lite snabbhet i benen, men det gick inte så bra. Här är det mest backar och de platta vägarna är asfalterade vilket inte lockar mig. Men då är det jättebra med Hafstens campings nya fina gym. Där finns nämligen två löparband. Sprang in dit och körde intervall 4x4 minuter med 1 minuts vila. Det är faktiskt riktigt bra att köra intervall på löparbandet. Man blir ju peppad av att hålla samma hastighet genom hela intervallen. Eller skall man kanske säga tvingad? Man vill ju inte åka av löparbandet bak i väggen, så det är bara att bita ihop. Det kändes bra i kroppen och kunde löpa på riktig hög fart med förvånansvärd lång puls. Efteråt körde jag en del styrka på gymmet.  

Som andra pass idag skulle jag träffa familjen Widén och bli med dem på ett längre löparpass på Herrestadsfjället som ligger i Uddevalla-trakten. Bror Widén är ordförande i min klubb Uddevalla IS och en av de viktiga personerna som hjälper till med drickalangningen under Vasaloppet. Hans dotter Malin är en mycket lovande orienteringstjej som skall börja orienteringsgymnasium till hösten. Mamma Gullvi är också vältränad och följde med ut. Vi sprang en fin 17 km runda som gick mestadels på stigar samt lite myr och grusväg. Passerade flera sjöar och turiststugor. Här finns det vildmark och härlig natur. Såg mycket blåbär i skogen och på slutet at passet kom jag att längta efter blåbärspaj. Efter en dusch bjöds jag på kvällsfika Det var mysigt att sitta och prata en stund skidor, orientering och massor annat. Efter några smörgåsar ställdes det en blåbärspaj på bordet, min längtan blev visst hörd. Smakade fantastiskt gott! Tackar för en trevlig träningstur ihop och god fika. Det får vi göra om någon dag. Nästa måndag är mitt "drickateam" som hjälper till på Vasaloppet bjudna hem till mig på lite mat. Blir kul att ses då!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.