19.08.10 - Fem tävlingar på fyra dagar

Sedan sist har jag hunnit med en klassisk rullskidssprint, löptävling och en fristils jaktstart på rullskidor under Toppidrettsvekan. Sprinten gick mycket bra för att vara en seg Vasaloppsåkare ;-), här var svenska sprintlaget och de flesta WC-stjärnor med. På prologen blev jag 5,a av det välmeriterade fältet på 22 stk. Men det kändes ännu bättre i kvartsfinalen, behöver en lopp för att väcka kroppen efter Mtb-loppet tidigare samma dag. Var överlägsen och noterade näst snabbaste tiden i kvartsfinalerna. I semifinalen fixade jag inte bli bland de två bästa och därmed få köra finalen. Men jag är mycket nöjd med min sprintinsats och det visar att jag har snabbhet nog att matcha många duktiga skidåkerskor. Kanske skulle jag sadla om och bli sprinter?? Hehe, nej tror inte det. Den väntan som blir mellan alla heat är något jag inte gillar, bättre att hellre stå på skidorna och tävla de timmarna J.
 
På kvällen efter sprinten fick jag en härlig upplevelse då helikoptern som filmat i Aure hade en plats ledig till Kristiansund. Har flugit helikopter en gång tidigare och det är jättehärligt. Fick också prova att filma med den avancerade kameran som sitter under. Att flyga över fjäll och hav med kvällssolen var vackert!
 
Nästa dag var det 3 km löptävling på asfalt i Kristiansunds centrum. Var osäker på löpformen nu. Den var tyvärr inte helt där. Det tuffa mtb-loppet och allt annat gjorde att mina ben inte var så värst lätta. Lyckades dock förbättra tiden i år jämfört med förra året, 10:12 blev det i år. Imponerad av Charlotte Kalla som inte var långt bak löparesset Therese Jouhaug.  
 
Sista dagen var det jaktstart på skate. Det var 5 rundor på en 3,7 km bana som skulle avverkas. Jag gick ut 47 sek från ledande Kalla, sekunderna hade räknats fram via ett poängsystem baserat på alla tidigare resultat under veckan. Hade Skofterud 7 sek bak mig. Hon är stark på skaterullskidor och laddade till från start. Jag provade att hänga på och det gick bra ett tag. Kände dock redan vid uppvärmingen att benen inte var så fräscha som jag ville. Vid varvning hade jag tappat 20 sek till Bjørgen/Kalla och vid drygt 7 km hade jag tappat 35 sek totalt. Tycker dock inte det var dåligt för jag har endel att utveckla när det gäller min skateteknik och styrka. Fick slita ont i loppet men är nöjd med min Toppidrettsveka. Jag har utvecklat mig mot förra året och matchar de traditionella tjejerna gott.
 
På kvällen hade vi en riktig trevlig avslutningsfest. Där de flesta åkare var med, intet att förglömma det härliga gänget från IK Stern (Göteborg) som förgyllt Toppidrettsvekan med sitt glada humör och kämpainsatser. Är också imponerad av skidåkaren Lars Ljung som sjöng och spelade guitarr/munspel, så det blev fin stämning och fullt drag senare på kvällen. Hoppas vi ses alla nästa år på Toppidrettsvekan och att ännu fler kommer med och tar del av detta fina arrangemang.

I tisdags var jag på fin fjälltur när jag löpte och gick stavgång, det är otroligt vackert i Aure. Se nya bilder i arkiven! Åkte hem igår och idag är jag tyvärr lite krasslig så det är bara att ta det lugnt. Men har massor att göra undan så blir aldrig långtråkigt heller! Efter lite jobb till så skall jag mysa med en bra film ikväll.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.