03.11.13 - Första segern i Salomons fantastiska EXO-dräkt!

Nästan lite tråkigt att skriva idag, eftersom det var sista rullskidstävlingen för den här säsongen. Jag gillar verkligen att tävla på rullskidor. Varför? Jo det är så enkelt och rättvist. Mycket mindre materialsport och dessutom mer tid att umgås i en liten mer avslappnad atmosfär. Så ni som inte upptäckt rullskidsssporten, ta och ge det en chans nästa vår.

Idag var det alltså Rollsborundan i Kungälv, en trevlig tävling som nästan känns som en sprint med sina 17 km. Vi åkte tre varv på en bana och som avslutades med en ”mördarbacke” upp till målet. Värmde upp på gummihjul först och åkte igenom banan. Vädret var grått och det hängde regn i luften och vindarna var lite friska. Min teamkollega Karl Zeitz var också på plats och han visade även den här helgen en imponerande förmåga på att vara startsnabb. Jag måste faktiskt le lite när han plötsligt var 100 meter före alla andra, men då är det ju också ingen risk för stavbrott eller fall.

Det var trångt i fältet fram till den första uppförsbacken där blev det genast mer uppdelat. Jag kände att kroppen svarade härligt och det var betydligt roligare att köra nu än förra helgen då jag var sliten och seg. Avancerade upp i fältet och snart blev det teamkörning med Kalle. Såg att Samuel Norlen hade fått lucka och låg själv medan vi hade Tobias Westman och Marcus Johansson inom räckhåll. Förutom vårt Team Oslo Sportslager-Moelven var även en åkare från IK Stern och en från Team Skåne med i vår klunga. När vi svängde av i backen upp mot målet var det full gas som gällde. Tidigare år har jag använt benen att sparka ifrån med och dubbelstaka och även nåt enstaka diagonaltag. Den här gången kändes det att jag hade så pass bra fart och tryck i stakningen att det höll ända upp utan att farten minskade. Märkte det även mot de runt mig, gick ifrån de andra två i vår klunga och knaprade även in på dem framför. Kalle och jag åkte jämsides i backen och åkte samtidigt över mållinjen. Totalt var vi 4,a resp 5,a totalt i fältet som hade 80 startande. Idag var det ett av årets bästa rullskidslopp formmässigt för mig, där Alliansloppet var höjdpunkten.  

Salomon EXO, lägg det namnet på minnet och har ni möjligt så se till att få åka i dräkten. Jag är normalt ganska skeptiskt eftersom jag själv vill uppleva nytt material och inte förlita mig på marknadsföring. Testade dräkten första gången när jag var i Borås och körde intervaller på rullskidsbanan där. Då blev jag bara piggare och piggare och tiderna förbättrades. Dräkten känns speciell på, det är som en skön kittlande känsla. Typ som en slags massage. I simsporten vet ni ju hur dräkterna hjälper utövarna. I cykelsporten får de inte använda kompressionteknik på kläderna. Jag tycker det är härligt att musklerna får stöd och hjälp att producera mest möjlig kraft. Dessutom är EXO-dräkten sydd så att det är så lätt att röra armar och ben. Har testat andra klädesmärken som använder sig av kompression men då har jag mest upplevt att kläderna tryck och suttit år, inte alls givit mig den rörlighet som är så viktig. Ni kan kolla in principen på Salomon EXO här: http://www.youtube.com/watch?v=V6RI-gO6ODA

Tack till arrangören och frivilliga på Rollsborundan för ni ordnade ett fint lopp samt även tack till Julia som hjälpte till med reservstavar och även var teamfotograf.

Väl hemma fick jag mig en underbar löptur i skogarna med pannlampan i totalt mörker runt mig för att senare kolla på Solsidan med en god vän. Alltså en underbar dag!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.