21.07.12 - Först till toppen i Tysklands svarta skog…..

Då närmar sig världscupshelgen i Bad Peterstal, Schwarzwald, sitt slut. Imorgon väntar sista tävlingen, här har man sparat det tuffaste till sist. Det är ett backlopp i fristil som startar 400 möh och målgången är på 1000 möh. Den innehåller många cerpentinsvängar och långa backar, nästan stigning hela vägen.  

Första loppet här nere gick riktigt bra. Blev en härlig seger i det klassiska backloppet. Vädret har bjudit på regn och även någon hagelskur. Banan var blöt och egentligen skulle jag ha haft dubbelspärr på det klassiska loppet för att ha optimalt fäste. Det vill säga att man också sätter ”bakhjul” fram så att även det har en backspärr. Nu var det som att åka med lite bakhala skidor i de tuffa backarna som hade 18 graders lutning. Men har inte med mig så mycket material utan tar de här tävlingarna för att det är roligt att tävla samt att det ger mycket fin träning inför vintersäsongen.  

På sprinten idag var jag mycket nöjd med att bli 5:a. Har aldrig tränat på det här. Kände mig nog lika otränad som de Vasaloppsåkare som har under 10 mil i sina ben innan sitt elddop. Faktiskt väldigt ovant att inte veta helt hur jag skall stå i startposition, kommandon m.m. Men det var roligt att vara med och säkert nyttigt att ge järnet i 130 meter. Det är nästan som de som satsar på marathon skulle möta Bolt på 100 meter ;-). Går riktigt snabbt på tävlingshjulen, så jag hade knäskydd ifall jag skulle smaka på asfalten.   

Annars har vi väldigt trevligt ihop i svenska rullskidslandslaget. Vi är ett avslappnat gäng och coachen Johan är duktig på att se till att allt flyter så bra som möjligt. Sverige har en relativt liten trupp (jämfört med tex Ryssland och Italien) men vi leder den totala världscupen både på herr- och damsidan i seniorklassen. Jag kommer inte att sikta på den cupen, men någon enstaka helg är riktigt kul att få vara med på. Nu skall jag sova här…skall bli skönt!  

Ha en fin dag! Hoppas solen lyser på er!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.