23.11.10 - Ett blåbär i skidspåret....

Jag ser en tydlig koppling mellan blåbär och längdskidåkning....tusentals av liter blåbärssoppa serverads under Vasaloppsveckan, fina löpturer i blåbärsskogar, hemlagad blåbärssylt på gröten och så kommer Medox!

Medox - en naturlig hjälp att prestera en hel tuff vintersäsong.

Jag har ingått ett samarbete med Medpalett AS som utvecklar och tillverkar Medox. För mig är det viktigt att ärligt kunna stå för de produkter jag väljer att samarbeta med. Medox är nordiskt, naturligt och forskningsbaserat. Jag er att det stadigt kommer nya studier som visar den postiva effekten av Medox. Dessutom har jag fått egen erfarenhet som gör att jag kan rekommendera produkten.

Medox ger en betydlig hälsomässig effekt. När man tränar och tävlar på min nivå är det viktigaste för att prestera bra att hålla sig frisk mest möjligt. Där har jag upptäckt att Medox kan hjälpa till. Bara sex veckor innan Vasaloppet 2009 fick jag provsvar på att jag hade fått EBV-virus eller Körtelfebern som det också kallas. Läkaren sa att jag nog fick glömma Vasaloppet och att normal tid för återhämtning är runt tre månader. Gissa om jag blev ledsen när i så fall resten av vintern skulle vara förstörd.

Men jag gav mig inte så lätt. Hade fått tips av en person som menade att ta högre doser av Medox kunde hjälpa mig att komma tillbaka fortare. Några veckor senare gled jag in som segrare under målportalen i Vasaloppet, nästan ett litet mirakel!  

Medox består av starka antioxodanter, vilket behövs med den nedbrytningen som träning, tävling och alla långa resor innebär. De aktiva substanserna kallas antocyaner och utvinns från blåbärs- och svartvinbärsskal. Om jag öppnar en kapsel blir jag lika blå som när jag plockar blåbär på sommaren. Rekommenderat dagligt intag är 1-2 tabletter, men jag tar 3-4 stk eftersom jag belastar kroppen och har stor energiförbrukning. När jag känner mig lite hängig och känner att jag är på väg att bli sjuk kan jag ta 8-10 stk per dag. Har flera gånger lyckats undgå förkylningar på det sättet. Det är knappt möjligt att överdosera eftersom innehållet är blåbär och svarta vinbär.

Så det är bara för er att ladda in med blåbär eller pröva Medox (länk: www.medox.se eller www.medox.no). Jag lovar inget mirakel, men genom alla år har jag provat produkter är Medox ett av de bästa tillskotten som jag märkt verklig effekt av. Självklart är det viktigt att också ha en varierad och nyttig kost i vardagen. Kommer nog att skriva en artikel framöver om vilken mat jag väljer.

Nu är jag annars i Oslo och här är det änligen snö, inte massor men helt ok att träna här. Finns många mil spår som väntar på att jag skall komma farande :-)... Till helgen väntar BUL-sprinten som är en stor FIS-tävling i Norge. Lördag är det sprint skate och söndag 10 km klassiskt, får bara hoppas på att de inte blir inställda eftersom det ser ut att bli väldigt kall till helgen. Idag har jag förutom träning och jobb, satt upp adventsstjärnor och pyntat med en rödjulstjärna på matbordet för att få lite mysstämning i mörkret. Börjar längta efter glögg och pepparkakor, men saknar Blossa, den norska späder man med vatten....blir liksom inte det samma. Frågan är om norrmännen späder med vatten?? ;-)

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.