03.07.10 - En skidåkares galenskap?! - Extremt bra träning iallafall.

Finns det något mer underbart än en varm sommardag när humlorna surrar och korna betar på gröna sommarängar? De dagarna är få här uppe i Norden och vi längtar alla efter värmen. Att då klä på sig många lager med kläder, mössa, buff, vantar och Cascoglasögon är underligt. Det blir ännu mer konstigt att komma från nästan 30 plusgrader till att gå in i 2-4 minusgrader. Där inne åker man en kuperad runda på 1,3 km och ser ut i fönstren hur solen skiner ute….är man galen? Ja, kanske ….men vill man bli bäst så gör jag det. Det är super bra träning i skidtunneln!! Kan rekommendera alla att ta en tur till Torsby.

Nu har jag haft träningsläger där sedan tisdags morgon och igår fredag körde jag sista passet. Någon dag har det regnat ute och då är det extra skönt att åka inne i tunneln. Numera har de ljudanläggning i hela tunneln så det är skönt att åka o höra på musik o radioprat, då går tiden fortare. I onsdags var Salomon i Torsby med nya skidor som jag testat. Det blev två nya skateskidor och två par klassiskskidor in i tävlingsparken som var kanonbra! Salomon har verkligen gjort ett jättebra jobb med utvecklingen både på skate o klassiskt. Att finna en skida som är stabil och svarar direkt mot snön är bra, att få en känsla att skidan bara går och du följer med dem än att hela tiden behöva jobba för att få framdrift i spåret.

Eftersom jag inte är på så många glaciärläger vill jag köra två snöpass per dag när jag är i Torsby, vill utnyttja snötillgången. Har haft ett intervallpass där jag körde med Harald. Vi startar åt var sitt håll, möts ungefär halvvägs och kommer flygande ut ur ”rören”. Här gäller det självklart att vara först. Jag hade två minuters vila och körde fem intervaller. Sedan blev det en det korta snabbhetsintervaller efteråt. Känner på skate att tekniken som jag jobbar mycket med börjar stämma allt mer.

På vägen hem var vi lite turister och besökte Tossebergsklätten där jag bla köpte med mig skrädmjöl (som jag kokade gröt på imorse – gott!). Sedan blev det vackra Baldersnäs Herrgård i Dalsland. Där blev det andra passet på fredagen med en löptur två rundor runt näset med hantverkshus, grottor och parasollholmarna.

Idag har jag kört ved från gården till huset i Bäckefors. Har fyllt hela vedförrådet och staplat massor av vedrankor utanför också. Så nu klarar vi en vinter till.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.