21.06.12 - En seger och sprintfinal i dagens Toppidrettsveka

Ligger i sängen och vilar efter dag två i Toppidrettsveka. Det är ett tufft schema om man är med på alla loppen, fem tävlingar på tre dagar. Igår var det klassiskt rullskidslopp på 24 km. Det blev rena sprintfarten ut från starten. När Marit Bjørgen gasar går det undan. En uppförsbacke på drygt 1 km delar upp fältet. Jag hamnar med två andra tjejer och efter en stund stakar vi ikapp Marthe Kristoffersen som går själv. Nu är vi fyra i den andra klungan. Tätklungan består av tre. Kroppen känns lite död och jag får plåga mig nästan hela vägen. Men en vinter nästan utan träning, helt utan några långlopp och att jag nu bara tränat 4 veckor så tycker jag ändå att det är helt ok. I min klunga var ju två norska landslagstjejer och den tredje norskan var tvåa på året Vasalopp. Klarar av den tuffa avslutande backen som är 3 km lång och med 250 höjdmeter. Men det var skönt att passera mållinjen.

Idag var det start kl 9 på Mtb-loppet. Hade bara hunnit med en träningstur på mtb innan, eftersom jag prioriterat att komma igång med rullskidor, löpning och styrka som är basen för mig. För oss skidåkare innebär det här loppet lite skräckblandad förtjusning. Gillar ju att cykla och känna farten, samtidigt har man skaderisken i bakhuvudet. Banan är teknisk krävande men tuffa backar både uppför och nedför samt mycket våtmark - myrar och även bäckar som skall forceras. Idag svarade kroppen mig bättre, behövde nog lite urblåsning igår :-) . Blev en hög fart ut eftersom det var med elitcyklister i fältet, dessa gick att följa på asfalt men inte i skogen. Fick en lucka till de andra som är med i Toppidrettsvekans tävling. Trampade på och kroppen samt tekniken funkade idag. Min Mtb från Oslo Sportslager, Everest Rocky Carbon, var helt fantastisk bra. Stabil, lätt och härlig! Riktigt kul med en seger, den gav mig 100 poäng plus 30 bonuspoäng för spurtpriset vid varvningen. Gick då upp i totalledning.

Några timmar senare var det dags för ny tävling. Denna gång rullskidor klassisk sprint på 1,5km. Mycket nöjd med insatsen även där, kändes bättre ju fler heat jag körde. Lyckades gå vidare och köra finalen, där jag blev femma. Blev lite överraskande inte Marit Bjørgen som vann denna gång, utan Katja Vesnar från Slovenien var starkast. 

Imorgon är det avslutningsdag med 3 km gatulopp löpning för att några timmar senare bli en jaktstart på rullskidor skate 18 km. Nu skall jag ladda med en god natts sömn.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.