26.01.11 - En sådan häxa.....

...ja vad finner man här i Bjørndalens land?

Dagarna går fort här nere i Obertilliach. Det är väldigt fina banor att träna på. Har blivit flera lugna skidpass, en löptur och ett styrkepass. Delar av Team Exspirit bor på samma hotell så det är trevligt att ha lite känt folk runt sig. Inte bara massor av rökandes turister. Det är ganska otroligt hur ett hotell i 2011 inte har en enda del i resturanten som är fri från rök. Känns som att alla röker, spelar ingen roll och det är småbarn som sitter intill dem. Skönt att vi inte har så numera i Sverige och Norge. Till och med hundar är tillåtna att ha med till matborden! För mig som älskar hundar är det bara kul, men tycker lite mer synd om personer som är allergiska.

Visste ni att den norska skidskytten Ole Einar Bjørndalen nästan bor här. Nämligen i grannbyn Toblach som också ligger här i södra Tyrolen. Borta på skidstadion hänger massor av bilder på han och han betraktas som en lokal hjälte. En annan upptäckt var den stygga häxan som stod och stirrade på mig längs spåret. Någon skicklig person hade lagat en häxa från ett träd och den hade garanterat passat fint in i en skräckfilm, hade till och med röda ögon. Hade jag sett den på kvällen i pannlampans sken så lovar jag att jag hade fått puls..

Imorgon förflyttar vi oss till Italien för att ladda inför Marcialonga. Det skall bli väldigt kul, speciellt som United Bakeries har hyrt ett helt hotell åt skidtokiga norrmän. Ni missar väl inte att komma förbi hotellet och få med er ett superbröd som både är nyttigt och gott. Se http://www.langrenn.com/til-italia-med-3-500-broed.4875815-1743.html (norska) eller http://skidsport.runnersworld.se/artiklar/gratis-brod-till-svenskarna-i-marcialonga.htm (svenska), där ni finner vägbeskrivelse till hotellet. 

Nu skall jag äta middag här, gäller att börja ladda inför de 70 km på söndagens Marcialonga.

Ciao Sandra!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.