23.10.12 - En kanonbra första vecka i Ramsau med ett av de tuffaste passen någonsin....

Idag är det vilodag och jag sitter här i solen och njuter! Blev dock inte någon sovmorgon, klockan ringde 05:50 istället för 06:50. Körde en träningskompis till Schladmings tågstation för hemresa idag. Väl tillbaka blev det en frukost innan jag "tvingade" mig att sova lite till. På tal om mat så är det nog det enda lilla minuset med Österrike, där är tex Italien helt nr ett och även de nordiska länderna har betydligt bättre mat. Men annars är allt kanonbra här i Österrike.

Kroppen känns faktiskt oförskämt bra efter 7 dagars träning med dubbelpass och lite drygt 28 timmar. Men det enda som visar på det nu är att den ena stortån har fått bortslitet två hudlager och är inne på sitt tredje.....tur att det finns Compeed plåster :-)!  Annars har jag för några dagar sedan genomfört det troligtvis tuffaste passet jag någonsin kört. Det var på rullskidor klassiskt. Startade nere i dalen vid Pichl. Körde intervaller ändå upp till vårt hotell som ligger på 1715 möh. Det är ca 1000 höjdmeter att jobba i. Redan på första intervaller var jag bara 6-7 slag från min maxpuls. Intervallerna var 6 min långa och för jag kom upp blev det totalt 10 stycken. Väldigt nöjd att kroppen svarade så bra. Kommer ihåg hur långt upp i backarna jag kom förra året. Då var jag i bra slag, nu kom jag längre. Väldigt nöjd att jag orkade hålla trycket uppe alla Intervallerna. Hade 2 min vila men känslan var att jag hade kunnat köra redan efter 1 min. Det var roligt att plåga sig och tekniken stämde. Tog sedan en lugn löptur upp ytterligare 200 höjdmeter till Sydwandhütte, viktigt få ner mjölksyrenivån. Då är det härligt att löpa lugnt. En annan dag var det först klassiskt i 2:10 på glaciären. Sedan uppvärmning med löpning och maxstyrkepass i 1:15 tim. Direkt efter maxstyrkan var det stakintervaller på rullskidorna 4x4 min med 1 min vila. Bra att lära sig staka effektivt även då musklerna är lite utträttade som exempelvis de två sista milen i Vasaloppet.

Annars är det många skidstjärnor som är här och tränar. Lokomotivet Justyna Kowalszyk, visar som vanligt en extrem styrka och blir garanterat farlig i Tour de Ski. Det intensiva programmet passar henne som handsken. Lukas Bauer ser ut att träna mer stakning än vanligt, säkert lite infasning till sin långloppssatsning, kan bli spännande.Stanislav Rezac, bor på samma hotell som oss. Pratar en blanding av tyska och engelska om kommande säsong, träning och livet i sig. Igår var vi i vallaboden i någon timme. Han är en trevlig och rolig person. Annars är det en drös av duktiga skidåkare, landslag och team här och förbereder sig inför vintern.

Om drygt en timme skall jag ta en lugn gåtur med en kompis upp till Sydwandhütte, där blir det säkert en "fika". Ikväll blir det vallning inför morogndagen, träningsplanering för resten av lägret och förhoppningsvis om det finns lite tid över avkoppling med en film.

Och så var det syremättnaden i blodet, om ni kommer mitt senaste inlägg att jag hade 91 %. Nu har det börjat närma sig normalnivåerna, har nu 95-96 %. Blir spännade att se om en vecka om det kan bli lika högt som jag har på låg höjd hemma.

Önskar er alla en trevlig dag!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.