21.02.11 - En extremt händelserik dag….(uppdaterad med film från flygbranden)

Härlig seger på Tartu Skimarathon, eldflammor och panini.

Det är underbart härligt att åter igen vara ute och tävla. Den här helgen har jag varit en tur till Otepää i Estland och deltagit på Estlands motsvarighet till Vasaloppet – Tartu Skimarathon. I år var loppet fulltecknat och det innebar ca 8500 deltagare. Vädrets makter såg ut att bli en utmaning med riktigt kallväder. Arrangören som är en av de allra bästa i Europa hade utsatt starten med en timme, det var ett klokt beslut!

Dagen innan när jag var ute en tur var det ungefär lika kallt, men det är inte samma kyla som hemma i Sverige/Norge. I Estland kändes inte -20 grader lika kallt, lite konstigt. Luftfuktigheten var ändå relativt hög och låg på 80%. Det hade varit närmare -30 grader dagarna innan så det var ganska mycket ”knirr” i snön. Bland eliten fanns det både dem som använde högfluorpulver och de som inte valde det. För mig skiljde det inte mycket men valde högfluor för att vara mer säker. Solen sken från klarblå himmel och värmde lite i kylan.

Fick en bra start och snart var jag varm i kläderna. Hade dubbla superunderställ under dräkten, den ena var i ull och det värmde. Jag frös inte en endaste gång under loppet fastän det var -23 vid starten. Swix gör riktigt bra kläder, så inga problem om man klär sig rätt. På händerna hade jag tumvantar med en extra innervante från Lillsport.

Gick mitt eget lopp men hade för det mesta sällskap av herråkare. Gillar verkligen terrängen nere i Estland som bjuder på en varierande bana. De flesta elitåkare gillar den och jag rekommenderar er gärna att ta en tur dit någon gång. Det blev en komfortabel seger för mig med drygt 6 min före Sabina Valbusa från Italien, på tredje plats var det finskt och på fjärde plats franskt. Det var också roligt att min Strindheims kompis Håvard Hansen blev 5:a, bara 6 sekunder bakom segraren Jerry Ahrlin. Starkt gjort Håvard!

Den här dagen hade kunnat sluta illa, men jag tror det trots allt finns en liten ängel som vaktar på oss ibland. Dagen till ära hade Estonian air ordnat att jag och Jerry Ahrlin fick flyga 1.a klass hem. Inte något jag är bortskämd med. I Estland är Tartu Skimaraton stort och längdskidor en kär nationalsport, flygpersonalen ville fira våra segrar. Det blev dock en ytterst kort flygtur. Precis när planet skulle lätta blev det tvärbromsning istället. På vägen tillbaka till terminalen upplyste de oss om att det blivit ett tekniskt fel på den ena jetmotorn att det slutat fungera. Sedan fick vi höra att hur de som suttit intill vingen hade sett eldflammor ut ur motorn. Usch och fy, jag är glad att vi inte var i luften då. Förvisso brukar de klara att flyga med bara en motor men det vill jag helst inte vara med på. Det hela innebar att vi fick tillbringa några extra timmar i Tallin och äta god panini. Sedan fick vi ett senare plan till Stockholm för vidare tur till Oslo. Kom hem till slut en del senare men välbehållna.

Stort tack till Rainer på Salomon i Estland samt Kaido som hjälpte till så bra med dricklangningen till mig! Tack också till Stein-Erik Olsen för nyttiga och goda vallaråd. 

Uppdatering måndag efter jag sett filmen från Youtube:

Blev lite uppskakad av att se filmen, det var betydligt mer brand än vad jag hade föreställt mig. Jag är glad att jag fick sitta framme i businessclass istället på min egentliga plats vid jetmotorn. Hade garanterat fått hög puls av att se att det brinner i jetmotorn några meter från mig. Man hör på filmen hur flera blir skärrade när de upptäcker branden, då har det brunnit en stund innan de lyckats börja filma. Den enda informationen vi fick var att det var ett tekniskt fel och att den ena motorn inte fungerade. Kan ju undra om inte vi borde haft en nödutrymning när det brunnit såpass mycket och hela planet var fyllt med flygbränsle? Vi fick åka tillbaka lugnt till gaten och gå ur planet som vanligt. Fick ingen mer information av Estonian Air. Hörde att det var några som var lite chockade och det förstår jag efter att sett filmen.
Väl framme efter ombokningar och två nya flygningar fick jag sällskap av en pilot ut ur planet. Jag frågade honom om eldflammor ur en jetmotor och vad som kan ske. Det finns en fastställd kritisk hastighet för ett flygplan. Upptäcker man branden innan skall planet bromsa kraftigt och vara kvar på marken. Är hastigheten över tvingas det till att lyfta med bara en fungerande motor, vilket är fullt möjligt. Men utgången beror också på planets lastvikt. Det jag vet är att bara vi hade med oss 100 kg bagage och att planet hade många av skidåkare ombord som tävlat på Tartu. Oftast slocknar branden av sig själv när bränslet stryps men det finns också inbyggt brandsläckningsutrustning i jetmotorerna. Minns bilderna av Concorde-planet som lyfte med brännande motor och hur det hela slutade med en tradegi. Kommer trots det här att känna mig trygg när jag flyger framöver. Men följer säkert med lite extra på jetmotorerna vid nästa takeoff.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.