12.06.11 - Den bästa skidstaven någonsin....

...nyskapande design med otroligt smart funktion.

Jag brukar vara sunt skeptiskt till allt nytt. Det är liksom ingen ide att uppfinna hjulet på nytt. Men jag vill också hela tiden utveckla mig och prövar gärna nya saker. Men man skall inte tro att allt nytt är bäst. Men nu är jag helt övertygad efter alla långlopp och tävlingar/träning i vintras samt ett mil efter mil på rullskidorna på träning/tävling. Det har kommit en väldigt smart revolutionerande stav.....Swix Triac!

Vad skiljer den från de andra märkena då? Jo, säg att du är på en tävling på vintern och ser att det plötsligt är ganska lös snö vilket kommer ge sämre stavfäste med en lite truga (trinsa på norska). Vad skall du göra? Det är inte så enkelt att få av den fastlimmande alldeles för lilla och instället byta till den optimala större som ger mer stavfäste i snön. Men med Swix Triac är det NO PROBLEMS! Det samma när du åker rullskidor och upptäcker på en träningstur att de är alldeles för slöa och har blivit utslitt genom alla de mil du åkt eller kanske är du på tävling och har förlorat din metallspets av en närgången medtävlare. TAKE IT EASY, du byter till en ny på några sekunder med Swix Triac. Istället för att smältlim som håller trugan/rullskidsspetsen på plats är den en smart funktion med en ring och skruvfunktion som låser den fast. Jag är som sagt alltid sunt skeptiskt och har blivit erbjuden att testa nästan alla de andra stavmärkena med fina erbjudanden, men hittills har jag inte funnit något stark skäl att byta. Har aldrig brutit en Triac stav eller någon rullskidsspets till dem och nu har jag använt dem i över ett års tid. Ett annat märke jag prövade på fyra träningsturer resulterade i två stk brutna stavar, vad är det för kvalitet?

Jag är också väldigt nöjd med den lätta pendeln i staven, det styva/starka stavröret och den nyutvecklade vita stavremmen som sitter gjutet på min hand. Men det bästa är att du byter så enkelt till nya rullskidsspetsar och kan glömma att ha tillgång till elektricitet, varmluftpistol samt smältlim. Du byter enkelt direkt ute på träningsturen.

Är ni mer nyfikna kolla in: http://www.swixtriac.com/ 

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.