19.09.12 - De snabba strumporna….är jag lite skrockfull?

Nu har det blivit en hel del tävlingar i rullskidor de senaste helgerna. Förra helgen ställde jag upp i Tanumsrullen som dessutom var DM för Bohuslän/Dal. Det var en relativt platt bana på 29 km men kraftig vind gjorde att det blev motstånd. Tänkte på vägen bort till vändningen att nu blir det medvind hem, men jag tror att vinden faktiskt vände för upplevde inte att det bara var att göra sig stor och ”segla” hem i medvind. Kroppen kändes bra och det blev så at jag tog ikapp den herren som ledde. Skönt att ha en ”rygg” att gå bakom. Väl vid vändning ryckte jag och fick några meter men blev ikapp rullad. Ibland är det en nackdel att vara 20 kg lättare än herråkarna J. Fick en lucka till två gånger men den togs ikapp nerför. Så då blev det till slut en spurtduell som jag tog hem med en meter. Alltid kul att ha lite dueller, spelar ju inte så stor roll om det är en tjej eller kille jag kör mot. Gillar utmaningar och fart! Tack till arrangören för ett trevligt lopp.  

Undra om idrottare är skrockfulla? Jag vet flera som har sina ritualer innan loppen. Den jag kanske kommer ihåg bäst är ju Stefan Holm som gör alla sina grimaser och skall beröra sin ring på handen innan han hoppar. Riktigt där är jag inte. Men när jag var liten kommer jag ihåg att jag sydde ett tygarmband i syslöjden där jag broderade massor av 4-klöver på (de ger ju tur). Detta band sprang jag med på alla tävlingar och det blev ju både distriksrekord (4:54 som 14-åring på 1500 meter) och flera vinster. I år har det gått bra på loppen och jag kom på mig själva att när jag skulle ta på strumporna att jag gärna ville ha det där ”favoritparet”, de är ju snabba …hihi. Tror att en idrottarens ibland nästan skrockfulla uppträdande beror mer på att en del vill ha sina ritualer för att sätta kroppen i rätt stämning. Att de där grimaserna eller saken du har med dig nu påminner dig om att det är något extra som skall ske. Skapa lite extra anspänning för att komma i ”tävlingsstämning”. 

Annars i veckan har jag snuvat lite och fått en lätt höstförkylning. Aldrig kul, men det är ju bättre att få det nu än på vintern. Läste idag om att hela cykelvasan med 12.000 startplatser blev fulltecknat på 26 minuter, härligt!!! Snart är det i klass med Birken på cykel, där är det ju först en tävling att sitta vid datorn och lyckas få ett startnummer. Jag lägger märke till att det är en riktig ”idrottsvåg” i Sverige nu också, vad bra för samhället! Kul att människor upptäcker glädjen med träning och tävling. Lokalt ser jag ett ökat intresse i Uddevalla IS genom att fler vill vara med och träna rullskidor, dessutom jobbar nu klubben med att kunna producera konstsnö till vintern. Även cykelklubben i stan har bra tryck med en mycket aktiv Facebook sida där många är sociala och genomför träningar/tävlingar tillsammans. Tror att detta är ganska typisk för hela Sverige nu. Det är inne att vara ”sportig”!     

Imorgon skall jag med min huvudsponsor Moelven Skog till Tanumstrand och blir där till fredagen. Ser fram till att träffa alla trevliga Moelvare och så är det alltid kul att vara uppdaterad med vad som sker i företaget. Till veckan längtar jag till att få åka upp till Torsby och få en riktig bra träningsperiod. Ett pass inne i skidtunneln och ett pass ute, det är mitt upplägg. Kolla in www.skitunnel.se samt www.valbergsangen.se om ni också är sugna på fin träning.  

Ha en fin dag kära läsare!

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.