02.11.11 - Ciao, ciao Italia!

Nu är bilen fullpackad och vi lämnar snart härliga Val Senales för i år. Jag hade ju aldrig varit här tidigare men är väldigt nöjd med att tillbringat 16 dagar här. Ramsau är nog snäppet vackrare för ögat. Men träningsmässigt tycker jag Val Senales är vassare. I Ramsau är det ju förbjudet att åka rullskidor på vanliga vägar. Själv har jag aldrig blivit stoppad av någon polis men jag vet att många har blivit det. Här i Italien är det inga problem och jag har hittat många fina ställen att åka på. Ytterligare ett plus för Italien är den goda maten som dem har lagat till oss.   

Igår kväll fick jag ett magiskt pass. Skulle köra intervall på rullskidor klassiskt och valde att testa ett annat ställe som Inge Bråten hade tipsat mig om. Här var det inga vanliga backar, det var flera skyltar längs vägen som upplyste om 20 graders lutning. Jag körde 4x4 minuter med 1,5 min vila. Det blev fin diagonalåkning nästan hela vägen, men ett kort stakparti på den tredje intervallen. Det kändes riktigt bra trots att kroppen nu har fått sig en rejäl dos med träning, varav många timmar uppe på glaciären med dess tunna luft. Nu har vi ju ställt om klockan även här så det blev ju mörkt 1 timme tidigare. När jag åkte ner var det en magiskt skymning. Hade de höga snötäckta alptopparna runt mig samtidigt som månen lyste på dem. Jag åkte runt och njöt att den mäktiga naturen. Bakom mig körde Harald i bilen och lyste upp vägen samtidigt som han hade hissat ner fönsterrutorna och spelade skön musik. Vilken härlig kombination det var av upplevelser! Det skymningspasset i Val Senales är ett sånt där pass som jag kommer att minnas.  

Det har varit ett väldigt bra läger! Jag är så glad för att jag har fått med mig Ramsau och Val Senales inför kommande säsong. Det är en bra grund att ha med sig, förutom de andra fina lägren jag har haft med klubben Strindheim i Berkåk och Ramundberget. Dessutom har jag varit tre gånger i Torsby, som också är ett super bra träningsställe.  

Ikväll kommer vi att övernatta på ett hotell i München och imorgon går flyget till Oslo. Blir skönt att komma hem nu och vila upp kroppen i några dagar. Jag hoppas att vi får ett ganska tidigt besked om det blir tävlingar i Bruksvallarna eller inte. Får hålla tummarna att de kan få ihop någon bana. Blir kul att komma igång med tävlingarna!  

Håll ögonen öppna för snart kommer jag med en glad nyhet...

Ciao ciao!  

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.