23.01.11 - Bra skatelopp gav ny röd ledarväst i FIS Marathon Cup....

...jag börjar komma mig mer och mer i skate.

Idag var det dags för 42 km skate i Dolomitenlauf, inte min favorit disiplin. Men det börjar lossna när det gäller skaten. Det var en strålande solig och fin vinterdag som mötte oss med ca -10 grader vid starten. Dolomitenlauf är ett av loppen i FIS Marathon Cup och Worldloppet/Euroloppet som det är minst deltagare på. Under 1000 deltagare på skateloppet och ungefär det samma på klassiskloppet som går dagen innan. Men elitfältet har ungefär samma deltagare som vanligt.

Starten gick bra och kom ut i en bra position. Hade riktigt bra glid på skidorna och det är en skön positiv känsla att åka då. Kroppen fungerade också bra och jag låg på en andra plats. Vi var länge tre damer som körde i samma klunga. Sabina Valbusa, Leonardi Natascia och jag. Efter en stund hade också Susanne Nyström kommit med oss. Idag är jag nöjd med min insats och slutade 5:a. Ibland är man glad och nöjd även om man inte vinner :-).. Var bara 1:05 min bak segrarinnan Seraina Mischol. Helt klart en förbättring mot tidigare år och även mot La Sgambeda som gick i slutet av december den här säsongen.

Nu har jag avverkat tre lopp i Långloppsvärldscupen (FIS Marathon Cup) och två av dem loppen har inte varit lopp som passat mig så bra. Har lyckats bra och är väldigt nöjd med att få med mig en ny röd startnummerväst till Marcialonga nästa helg. Nu väntar flera lopp som borde passa mig bättre.

Efter loppet idag tog vi en lugn skidtur för att få lite nyttig blodcirkulation och påskynda återhämtningen. Blir nog fina dagar här. Skall träna, äta, jobba lite administrativt och koppla av. Har med flera filmer så det får det också bli någon kväll.

Stort tack till Anita och Anders i Team Martin Larsson samt herr Setter som är Daniel Tynells serviceman! Vi hade ett fint samarbete under loppet som gav mig välbehövlig vätska och energi. Tack, tack!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.