12.08.10 - Bra resultat på Toppidrettsvekan

Jag skulle inte cykla men gårdagens lopp gjorde att jag idag överraskade med ett fint mtb-lopp!

Nu är det full fart här i Aure. Hårda tävlingar kommer i en rad. Idag är det t.o.m. två tävlingar så jag skall strax ta ett varmt bubbelbad som återhämtning och vila. Uppdaterar er där hemma vad som har skett hittills. 

Igår var det startskottet på veckan med ett klassiskt rullskidslopp på 24 km. Eftersom jag inte har så massor av FIS-poäng stod jag relativt långt bak i startfältet för här är mycket hög nivå på startfältet. Typ nästan bara landslagsfolk. Det blev en grymt hård öppningsfart och jag lyckades avancera i fältet och kom i Charlotte Kallas rygg. Marit dunkade verkligen till från start och det är en lång rejält backe direkt. Jag gick på max och det blev en lucka bak mig ner till de andra. Men jag fick släppa några meter på Bjørgen o Kalla. Sedan kom en lång nedförbacke. Hade mjölksyra och den tuffa starten gjorde att jag typ nästa fick spy när jag kröp ihop nedöver i full fart. Det här kommer bli ett tufft lopp tänkte jag.

Det blev en klunga med mig, en norsk herr som vunnit sin klass i Birken och Ida Ingemarsdotter som är stakstark och i fin form. Vi samarbetade bra ihop och turades om att dra. En stund tog vi faktist in lite på Bjørgen o Kalla. Det var också viktigt att inte klungan med Therese Jouhag, Marte Kristoffersen, Evi Sthele och nån mer inte kom ikapp oss. På slutet väntade en grym uppförsbacke med serpentinsvängar i drygt 3 kilometer. Jag blev fyra i mål och är nöjd med loppet. Var osäker på formen eftersom jag varit lite krasslig den sista veckan. Det är kul att se många duktiga landslagstjejer bak mig i listan, bådar gott inför vintern. Jag kan åka fort även mot de traditionella åkarna och inte bara i långlopp.

Hade inte tänkt cykla dagen mtb-lopp på 38 km men ombestämde mig efter mitt rullskidslopp igår. Det var blandade känslor att start i mtb-loppet, det första någonsin. Det är kul att cykla men banan här är tekniskt krävande och vet flera skidåkare som skadat sig under cykling. Blir ju tävlingshets med en nummerlapp på. Men jag fixade banan riktigt bra idag och på en plats där jag innan start hade bestämt mig för att hoppa av cykeln och springa med den ner blev det cykling på loppet. Härlig känsla att behärska en så tuff nerförsbacke där nästan cykeln kan välta med dig. Banan innebar också mycket löpning med cykeln eftersom det var blöta myrar där det knappast gick att cykla och att då löpa gjorde att tid besparades. Kom i mål fyra med bara två skidåkare och en elitcyklist före mig. Kul att bli bästa svenska!

Nu skall jag ladda i bubbelbad så musklerna får lite värme och vila innan det om några timmar är dags för klassisk rullskidssprint. Det blir tuff för en Vasaloppsåkare ;-)! Vi hörs vidare...

Ni kan se resultat på http://www.toppidrettsveka.no/resultater samt se sändningarna på NRK.

Sammandrag från första dagen finns nu att se på NRK Nett TV: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/657226/

TV sändningarna direkt i NRK kan inte ses direkt från Sverige, endast i efterhand på NRK hemsida. Dessa sändningar går ändå att ses genom att klippa in någon av nedanstående länkar i webbläsaren. Om inte första går, testa då med nästa.

mms://straumv.nrk.no/nrk_tv_direkte_nrk1_h
mms:// straumV.nrk.no/nrk_tv_nrk1_h
mms://straumv.nrk.no/nrk_tv_ webvid01_h
mms://straumv.nrk.no/nrk_tv_webvid03_h
mms: //straumv.nrk.no/nrk_tv_webvid04_h
mms://straumv.nrk.no/n rk_tv_webvid05_h
mms://straumv.nrk.no/nrk_tv_webvid08_h
mms://straumv.nrk.no/nrk_tv_webvid10_h

NRK sänder enligt följande tider:
• Onsdag 11 aug 22:20 – 23:00. 24 km klassisk rullskidor
• Torsdag 12. aug, 22:20 – 23:00, 38 km mountainbike samt 1,5 km
rullskidsprint klassiskt
• Fredag 13. aug 22:00 - 22:30, gatlopp 3 km
• Lørdag 14. aug , 12:00 – 14:00, live fra jaktstarten 18 km fristil som är
baserad på tidigare poäng. Även sammandrag på kvällen 21:55- 22:25

Eurosport sänder också enligt följande tider:
• Lørdag 14. august fra Kristiansund, 12:00 – 14:00, live fra jaktstarten. Kanal Eurosport2
• Mandag 16. august kl 19:00 – 20:00, highlights fra Toppidrettsveka. Kanal den vanliga Eurosport.

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.