24.05.15 - Bra produkter för immunförsvaret

Hej på er!

Det var en stund sedan och nu har vi en underbar tid framför oss. Så grönt och härligt ljust där är! Jag har ju som ni säkert förstått inte varit i full fart i min idrott. Har fått känna på livet rejält den sista perioden. Som ni säkert läst så körde jag mig rejält när jag omedvetet tävlade på höghöjd med ett Influensavirus. När jag väl var på gång gick min kära mor plötsligt bort. Ibland blir man testad i livet och det har jag blivit. Det känns tomt och ovant att inte ha någon varm, klok och god föräldrer som finns i ens liv. Men nu börjar jag landa mer och det känns bättre. 

I motgångar ser man ännu tydligare vilka som är äkta vänner och vilka som vill vara med och "surfa" på medgångarna. En vän till mig jobbar inom hälsokostbranschen och när han hörde att jag hade lite problem med att piggna till så skickade han utvalda produkter som man menar stöttar immunförsvaret och kroppen. Som person är jag sådan att jag vill testa det först innan jag skriver om produkterna. Om det inte funkar vill jag inte lura någon. 

Nu har jag testat kosttillskottet sedan slutet av februari, så har fått ge det 3 månader. Resultaten då? Jo, jag är mycket positiv. Såklart är din kropp och hälsa ett väldigt komplex samspel av massor av faktorer så det är ibland svårt att ha de exakta svaren. Men det jag kan observera är följande: 

Äntligen har mina vita blodkroppar kommit inom referensområdet. Upptäckte genom blodprov i mitten av februari att dem var sänkta och låg under den nivå man ska ha. De är ju väldigt centrala för immunförsvaret så vill ju att de ska vara inom det normala. Tror att kosttillskotten har varit med och hjälpa kroppen tillbaka! Sköldkörtelprovet var en stund avvikande också, vilket ju inte alls kändes så bra. Men nu är jag glad för även det värdet har kommit inom normalnivåerna.

Körde ett enkelt test där man joggar på löpbandet med konstant fart men olika belastning genom att ändra lutning på bandet (se tidigare inlägg på hemsidan för hur det går till). Då noteras den puls man har vid belastningen respektive när man joggvilat. När jag var som sämst ökade faktiskt pulsen under vilan vilket tyder på att kroppen inta alls är som den ska. Nu när jag körde det testet sjönk pulsen rejält istället vilket visar på att den återigen har förmåga att återhämta sig. Så det går åt rätt håll, men måste vara försiktig och låta kroppen styra. Ibland har jag varit för tuff i mitt huvud och då blir kroppen lidande. Jag brukar ju faktiskt fokusera på när jag föreläser "Att träning bryter ner och vila bygger upp". Att hitta den optimala balansen mellan belastning och vila är en vinnande formel. Tror jag är bra på det med träning men glömmer ibland att beastning såsom sjuka föräldrar, sorg, ny miljö m.m. påverkar oss. Det är den totala belastningen som påverkar hur mycket vila vi behöver. 

När det gäller kosttillskotten ska jag säga att min grundfilosofi är att få i sig det mest genom en bra kosthållning. Normalt på vintern tar jag bara lite extra av basiska mineraler och fettsyror. Det är för att förebygga kramp och hålla muskler/leder i fin form. De produkter som jag nu använt för att boosta mitt immunförsvar är följande från Medica Nord: 

  • Ester-C
  • Nypozin (som ströpulver på fil/youhurt eller i tablettform)
  • L-Argiplex X6 kvinna
  • Astaxin

C-vitaminen Ester C är ju bra för immunförsvaret, den är lättupptaglig och bra för magen. Nypozin är bra för leder och brosk och har en naturlig hög halt av C-vitamin. L-Argiplex kvinna innehåller en kombination av vitaminer och mineraler som bla magnesium och B-vitaminer. Astaxin är en antioxidant som av mikroalger vilket är bra för immunförsvaret. 

Produkterna finns i vanliga hälsokostaffärer alternativt om man vill beställa dem per post här: http://medicanord.se/webshop

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.