14.06.12 - Bra arrangemang...

...bäst var att träffa alla härliga barn!

I tisdag var jag med på ett arrangemang Oslo Ski Show. Det kändes väldigt bra att vara med och bidra till att samla in pengar till Cancer-behandling som stiftelsen "Aktiv mot Kreft" jobbar med. Nästan hela norska landslaget var på plats för att delta i den här rullskidssprinten i centrala Oslo. Loppet i sig var mest show, banan var kort och det var betongplattor på flera ställen vilket är lite utmanade att åka på. Men här är det inte tävlingen i sig som är viktigast, utan att vi idrottare kan vara med och bidra till kampen mot den sjukdomen som drabbar allt för många familjer. Läser att var tredje människa kommer att få/får cancer, det är otroligt tråkigt. Därför är det fint att stiftelsen "Aktiv mot Kreft" jobbar med att förbättra behandlingsutbud samt att se till att aktiverera oss människor. Flera studier visar att fysiskt aktivitet minskar risken för cancer. De har därför etablerat sk "Pusterom" på sjukhus över Norge, där cancerpatienter får möjlighet att aktivierar sig och träffa andra i liknande situationer.

Höjdpunkten på kvällen var när jag var borta i VIP-avdelningen. Där var det ca 60 barn med sina familjer som fick ta del av showen. Barnen var cancerpatienter från Drammens sjukhus samt några som tar del av "Pusterommet" på Ullevål Sjukhus. Härligt att se deras engagemang och glädje, att sitta ner och prata med deg, skriva autografer, ta bilder ihop, dela ut fan-kort, fick till och med skriva i deras "Mina vänner" böcker och svara på en hel del frågor. Det var kul att de flesta där gillade "langrenn". Senare var barnen prisutdelare och de hade även designat och ritat diplomet som de tre första fick. I damklassen var Marit Bjørgen ohotad vinnare och i herrklassen var "Pølsa" Pettersen klar vinnare.

Publiserar inte någon bilder från VIP-området. Men har med en bild från en annan skidshow jag var med på i somras, Toppidrettsvekans sommarskidskola, där många barn var ivriga på en autograf. NU är det inte så lång tid kvar till sommarskidskolan startar, ser fram till att träna med er där! 

Ha en fin dag och ta vara på alla nära och kära!

 

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.