15.02.10 - Borta bra men hemma bäst....

I helgen fick jag en bra genomkörare och seger i Karolinerloppet i ett vackert vinter Dalsland.

Det är dessutom jätte roligt att få tävla i sina hemtrakter. Träffar gamla kända och goa människor som brinner för skidåkningen. I år var det hela 520 deltagare och arrangörerna hade gjort ett fint jobb och ordnade en skidfest för alla. Eftersom jag har ett krävande tävlingsprogram den kommande månaden valde jag att köra 21 km.

Det var gemensam start för alla så det var ett stort startfält. I herrklassen var det kul att "hemmaåkaren" Tobias Fredriksson också valt att ta en tur hem för att delta på loppet. Skottet gick av så bar det iväg. Bra att träna sig på att starta iväg snabbt och inte krångla in sig i någon situation. En bit bort så är det dubbelspår. Det blev så att jag kom att ligga först och dra herrklungan ett tag. Så var det en som ryckte lite och fick 80 meter men jag jobbade på ganska hårt och så var vi samlade igen. Jag låg och drog i 1,5 varv av de två jag skulle åka. Hade inget emot det nu, behövde inte vara taktiskt utan tänkte att det är bra träning för mig. Men så gjorde Tobias Fredriksson ett ryck och då var det bara en till av herrarna som lyckades gå med. Så då låg jag bak och drog den andra klungan ett tag. Tyckte dock att jag höll ett bra tempo och när jag kom i mål så var jag mycket nöjd med dagen. Kände mig pigg! Det hade varit ett bra lopp med en bana som passar perfekt för att ladda inför Vasaloppet!

 

Åkte hem efter loppet till Bäckefors och åt en god middag. Sedan blev det en tur in till Konsum för att handla med sig lite mat. I Norge har ju nästan inga mataffärer eller "vanliga" affärer öppna på söndagar! Jag köpte dessutom nio DVD-filmer så nu har jag endel att koppla av med framöver. Blir perfekt på resan till Estland och under de tio dagarna jag ligger i Sälenområdet och laddar inför Vasaloppet.

I kväll skall det bli kul att se på OS! Jag håller mina tummar för både Norge och Sverige. Känner många i det norska teamet och jag bryr mig mer om hur man är som människa än vilket land man är född eller bor i. Finns flera som förtjänar att vinna.

Vi hörs!

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.