19.06.13 - Boka in 17 Augusti och bli med på spännande rullskidslopp!

Den 17 Augusti tycker jag att ni skall boka in en tur till Norge!

Där arrangeras nämligen för första gången rullskidslopp på motorbanan Rudskogen "Rulleski GP 2013", något som kan bli både fint och spännande. Det är ju skönt att helt slippa tänka på bilar, tvära svängar och asfaltskanter....hela motorbanan är till för oss rullskidsåkare. Rudskogen ligger inte långt från staden Moss, närmare bestämt mot Sverige och intill tätorten Rakkestad. Från Uddevalla är det 15 mil dit, från Göteborg 23 mil, från Karlstad 17 mil, från Torsby 20 mil och från Årjäng 7 mil. En fin dagstur under sommaren med andra ord!

Det blir en heldag med lopp för alla nivåer och många välkända skidstjärnor på startlinjen. Först ut är långloppet eller turrenn som det heter i Norge. Distansen mäter 40 km, stilen är klassiskt och de hjulen som gäller är träningshjul s.k. 2,or. Det som är extra kul är att det är åldersklasser, alt från klassen 21-25 år upp till klassen 76 år och äldre, självklart både för damer och herrar. De som siktar högt anmäler sig i klassen damer eller herrar elite. För barn och ungdom finns det också lopp under dagen, klasserna är från 9 år och upp till junior. På tal om junior så väntas landslaget från Norge, Tyskland och Slovenien komma till start, eventuellt även landslaget från USA och Tjeckien. Senare på dagen arrangeras det också Norgescup för seniorer där man kör först skiathlon, dvs först kör du klassiskt och sedan blir det skidbyte till skate. Även här kan vi svenskar deltaga om det finns kraft kvar och lust. 

Jag tror det är en fin genomkörare innan Alliansloppet som går helgen efter. Kolla in följande hemsida för mer info: http://www.rulleskigp.no/

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.