20.06.13 - Bli med på ny spännande rullskidstävling i Stockholm den 29 Juni!

Det är riktigt kul att rullskidssporten växer både vad gäller utövare samt antal tävlingar! 

Helgen efter midsommar är det dags för ett nytt spännande koncept i vår vackra huvudstad - Stockholm Challenge den 29-30 Juni. Där finns det möjlighet att delta i tre tävlingar på två dagar. Den kvinnan och mannen som gör det och vinner Stockholm Challenge kommer att visa som en allsidig idrottare. Rullskidor, landsvägscykling och traillöpning är det som skall behärskas. Självklart kan man bara delta på en av tävlingarna eller två om man har lust till det.

Först ut på lördag förmiddag är Stockholm Rollerski loppet, en tävling med klasser för alla nivåer. Totalt är det 6 klasser att välja på, det är 47 km tävlings- samt motionsklass för både herrar och damer samt en kortare bana på 17 km med både herr- och damklass. Nummerlappar hämtas ut vid den klassiska kända ”Globen”. Det blir spännande och häftigt att köra en rullskidstävling i centrala Stockholm. Starten går vid Medborgarplatsen och vidare ut på Skanstullbron, målet blir vid Globen City. När det gäller hjul på rullskidorna är det träningshjul som får användas s.k. 2,or. Det tycker jag nog är smart med tanke på vår säkerhet samt att alla då kan delta!

För den som inte är nöjd med bara ett rullskidslopp så kan man redan på lördagskvällen deltaga på Stockholm Ride, som är ett landsvägslopp på cykel. För min del blir det inte aktuellt i år, men kanske nästa gång.

På söndagen är det dags för Salomon trailtour loppet, ett terränglopp som har klasser på följande distanser: 5, 10 och 21 km. Där kommer vi att få utmana oss bla i Hammarbybacken samt annan tuff terräng. Jag kommer troligtvis bli med och tar det här som ett bra hårt träningspass samt att det såklart blir både kul och spännande att delta.

Hoppas att fler än mig tar en helg i Stockholm och blir med på lite spännade sportupplevelser!

För mer info kolla in följande hemsidor för respektive lopp:
www.stockholmchallenge.se
www.stockholmrollerski.se
www.stockholmride.se
www.stockholmtrail.se

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.