30.09.11 - Bland kalvar och alphorn....

....Träningen går vädigt bra här nere i Ramsau am Dachstein. Som jag skrivit tidigare så blir jag inspirerad av att vara i den här vackra naturen.  

Som under det klassiska rullskidspasset när jag körde intervaller från dalen Pichl uppöver de slingrande vägarna. Precis efter första intervallen kunde jag inte undvika att se och dessutom höra en kossa som ”muande” högt och stod och puttade på något litet brunt på backen. Oj tänkte jag först, har hennes kalv dött? Men vilan var kort och jag fokuserade vidare och körde hårt på ytterligare två intervaller. Sedan fick jag skjuts ner igen för att köra tre intervaller ytterligare. Då ser jag efter den fjärde intervallen – en helt nyfödd kalv på vingliga ben. Den försöker stå på benen och dessutom få i sig sin första mjölk. Mamman såg så stolt ut över sin lilla. Jag blev extra glad över att allt såg lyckligt ut och efter den korta pausen på två minuter var det dags för två intervaller till vardera på 6 minuter.  

En annan dag när vi var uppe på glaciären var det ”Alpenmusik-festival” och det var finklädda damer och herrar som spelade Alphorn, bas, dragspel m.m. Det pågick långt ut på kvällen även nere på hotellet när vi åt middag.  

Jag har nu avklarat flera dagar när vi har kört dubbla skidpass uppe på glaciären. Däremellan har vi besökt den högt belägna restauranten (2700 möh) för att äta lunch och vila lite mellan passen.  

Hittills på träningslägret i år känns det bättre än någon gång förr. Har följt träningsplanen och fastän det inte är mer än fyra träningsdagar kvar så känner jag mig väldigt fräsch.   

Det är kul att ett stort gäng med svenska skidåkare kommit hit också. Det är ivriga skidåkare, fra Vasaloppsåkare, som kör teknik i regi av Staffan Larsson och Mattias Svahn.  

Vädret är helt ljuvligt! Strålande sol varenda dag och vindstilla, välbehövligt efter vår kalla sommar. Idag gick vi efter träningspassen upp till en ”hütte” ovanför vårt hotell. Otroligt att det är oktober imorgon och att jag gick i shorts och topp idag! Vi mötte många människor som är helt röda i ansiktet efter solen.   

Se nyuppladdade bilder i mappen träning och privat.

Samarbeidspartnere

1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8 1 2 3 4 5 6 8
RSS
For alt materiell på denne websiden www.skisandra.com gjelder copyright.
For dem som vill anvende material kan kontakte meg så kan jeg eventuelt sende bilder.